131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ALİAĞALI KADINLAR ‘EMİNE BULUT’ İÇİN TOPLANDI

28 Ağustos 2019, Çarşamba 07:02

     


Aliağalı Kadınlar, Kırıkkale’de eski kocası tarafından öldürülen Emine Bulut için bir araya geldi. Kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyen topluluk, faillere en ağır cezaların verilmesini istedi.

Aliağalı Kadınlar, Demokrasi Meydanı’nda Emine Bulut cinayetine tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Aliağalı Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Eren Saran, diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi Emine’nin son sözünü bir kez daha haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi. Kırıkkale'de 38 yaşındaki Emine Bulut’un eski eşi Fedai Baran tarafından öldürüldüğünü hatırlatan Saran, “Emine Bulut’un görüntüleri, ölmek istemiyorum çığlıkları dolaşıyor her yerde. Artık sadece ölüm haberine değil, nasıl öldüğüne de tanıklık etmek durumunda kaldığımız günler yaşıyoruz.” dedi.

“Bu bir cani adam cinayeti değil”

Emine Bulut ve Tugba Ekol’ün katledilişinden; boşanmaları engellemeye çalışanların, boşanan kadınları ahlaksız hayatlar yaşamakla suçlayanların, nafakayı kaldırmaya çalışanların, 6284 sayılı koruma yasası ile alınan koruma kararlarını kadınların suistimal ettiğini söyleyenlerin ve İstanbul Sözleşmesinden çekilelim diyenlerin sorumlu olduğunu vurgulayan Eren Saran, “Kadınlara çizdiğiniz muhafazakar sınırlar nedeniyle öldürüldü Emine. ‘Boşanmak, evlenmek kadar doğaldır, evliliği yolunda gitmeyen kadın da erkek de boşanır tabii’ demediğiniz için öldürüldü Emine. ‘Bu ülkede kadınların öldürülmesine izin vermeyiz, yasaları güçlendiririz, bir kadının burnu kanasa devlet onu oradan alır, güvenli bir yere yerleştirir ve asla erkeği haklı görmez’ demediğiniz için biz bugün bu görüntüleri izliyoruz. Bunu bugün koca bir memleket bir kez daha gördü. O kadar üstünde durdunuz ki bu meselenin sosyal medyada ‘boşanmasaydı olmazdı bunlar’ yazabilen erkeklerle aynı ülkede yaşamak durumunda bıraktınız bizi. ‘Cani eski koca, cezasını bulacak, yargılanacak, bu sapıklara haddini bildireceğiz, erkeklik bu değil’ lafları gelmeye başladı bile. Bunlara karnımız tok. Bu bir cani adam cinayeti değil, sinirlerine hakim olamamış ruh hastası bir adamın yaptığı münferit bir cinayet değildir.” ifadelerini kullandı.

“Ölmek istemiyoruz!”

Emine’yi kadınları korumayan, uğradığı ya da uğrayabileceği şiddetle onları baş başa bırakan, şiddeti bizzat yaratan ve körükleyen sistemin öldürdüğünü söyleyen Eren Saran, “Bugün Emine’nin, kız kardeşimizin yasını tutacağız. Ama susmayacağız. Tıpkı daha önce yaptığımız gibi diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi. Emine’nin ‘ölmek istemiyorum’ diyen çığlıkları kulaklarımızda, yaşam hakkımızı savunacağız. Nafaka ile ilgili değişiklik yapmanıza izin vermeyeceğiz. 6284 sayılı yasaya dokunamayacaksınız. İstanbul Sözleşmesinden çekilmenize engel olacağız. Bizler diğer kadın cinayetlerinde olduğu gibi bu gün de Emine’nin son sözünü bir kez daha haykırmak için buradayız. Ölmek istemiyoruz! Bizlerin ölümüne neden olan bu sistemin son bulmasını istiyoruz” dedi. Yapılan açıklamanın ardından kadınlar çeşitli sloganlarla kadın cinayetlerini protesto ederken, yaklaşık 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler