131019098
19 Nisan 2024, Cuma

Aliağa MYO yeni döneme oryantasyon ile başladı

28 Eylül 2022, Çarşamba 06:39

     


Ege Üniversitesi yeni döneme oryantasyon programları ile başladı. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu’nda da Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın katılımıyla oryantasyon programı düzenledi.

Ege Üniversitesi’nde, üniversiteyi yeni kazanan öğrencilere kampüs olanaklarını tanıtmak ve üniversiteye adaptasyonlarını hızlandırmak amacıyla tüm birimlerde oryantasyon programları düzenleniyor. Bu kapsamda Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu’nda da oryantasyon programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programda öğrencilerin yanı sıra Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Aliağa Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sevil Şener ve akademik personel de yer aldı.

“Aliağa’da maalesef yurt sorunu var”

Oryantasyon programı öncesi öğrencilerle sohbet eden Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Hepiniz üniversitemize hoş geldiniz. Hayatınızda yeni bir sayfa açılıyor. Yurt ile ilgili sorunlar yaşamış olabilirsiniz. Bu sorunların çözümü için elimizden gelen gayreti sarf ettik. Çözüm bulduk gibi. Yurt ile ilgili sorunu olan arkadaşımız varsa isimlerini yazdırsın, onların yurt sorununu el birliği ile çözeceğiz. Valiliğimizin, kaymakamlığımızın, gençlik ve spor il müdürlüğümüzün bu konuda çalışmaları var. Sizler gelmeden aylar önce bu çalışmalara başlamıştık. Aliağa’da maalesef yurt sorunumuz var. Ama geçici olarak bu sorunu çözdük. Hiç kimse açıkta kalmayacak.” diye konuştu.

“Her biriniz bizim için danışman gibisiniz”

Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışında olduklarını dile getiren Prof. Dr. Mehmet Ersan, “Bergama’daki öğrenci yurdu ve araç sayısını Kaymakam Bey ile görüştük, belediye başkanı da destek verecek. Erkek öğrenciler için Aliağa’da bir öğrenci yurdu var. Orayı kullanacağız. Onun dışında da yine alternatiflerimiz var. Onları da zaman içerisinde ihtiyaca göre devreye alacağız. Biz öğrenci odaklı bir yönetimiz. Sizin her biriniz bizim için danışman gibisiniz. Sizin söyleyeceğiniz her bir söz, yapacağınız her bir öneri bizim için paha biçilmez değerde. O yüzden düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Yanlış gördüğünüz şeyleri bize mutlaka yazın.” İfadelerini kulandı.

Öğrencilere sunulan imkânlar sunumlarla anlatıldı

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan’ın konuşmasının ardından; Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü ile Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi temsilcileri, Ege Üniversitesi’nde eğitim, bilim, kültür, spor ve sanat gibi alanlarda öğrencilere sunulan imkânları yaptıkları sunumlarla anlattılar.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler