DOST ELİ ALİAĞA’YA ULAŞTI
29 Mayıs 2021, Cumartesi 06:11Tweet |
Bremen Galatasaraylılar Derneği, Aliağa Galatasaraylılar Derneği ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Dost Eli yardım tırı Aliağa’ya ulaştı.
Bremen Galatasaraylılar Derneği, Aliağa Galatasaraylılar Derneği ve Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Dost Eli yardım tırı Aliağa’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Aliağa Galatasaray Taraftar Derneği ile Almanya Bremen Galatasaray Derneğinin öncülüğünde düzenlenen “Dost Eli Aliağa 2021” adlı yardım kampanyası kapsamında Bremen’de yaşayan yardım sevenlerden toplanan; 153 adet manuel tekerlekli sandalye, 7 adet akülü tekerlekli sandalye, 16 adet stabil tekerlekli sandalye, 35 adet yaşlıların yürüme aleti, 12 adet tekerlekli lavabo WC, 9 adet elektrik aksamlı yatak, 6 adet engelli kaldırmaya yarayan elektrikli vinç, muhtelif koltuk değnekleri, 1 adet tekerlekli sandalye merdiven kaldıracı, muhtelif bay, bayan, çocuk kıyafet ve ayakkabısı (150 koli), okul çantaları ve spor malzemeleri (1 milyon TL üzerinde ayni yardım) Almanya Bremen kentinden 1 tır ile Aliağa’ya getirildi.
Gelen heyet iş birliği ile misafir edildi
“Dost Eli Aliağa 2021” projesinin iş ve işlemlerinin yürütülmesi sürecinde; tırın nakliye ve navlun giderleri ile Almanya Bremen Galatasaray Derneği Başkanı ve beraberindeki heyet Aliağa’da iş birliği ile misafir edildi. Aliağa’ya ulaştırılan yardımların dağıtımı aşamasında Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediye Başkanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimliği, Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Güvenlik Hizmetlerine Destek Derneği, Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği ile Aliağa Galatasaray Taraftarlar Derneğinden oluşturulan komisyon görev aldı.
Adem Koç, “Diğer takımlara da örnek olmasını temenni ediyorum”
Yardım tırı Aliağa Demokrasi Meydanı’nda yapılan bir tören ile karşılandı. Törene Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Belediye Başkan Vekili Hakan Şimşek, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa Galatasaraylılar Dernek Başkanı Adem Koç, Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, kurum müdürleri, oda başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Tören ilk olarak saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Sonrasında konuşmasını yapmak üzere ilk olarak Aliağa Galatasaraylılar Dernek Başkanı Adem Koç kürsüye çağırıldı. Koç, “Biz bu işe başlarken yaklaşık iki yıl önce bismillah diyerek başladık. Projenin güzel olduğunu 13 yıldır takip ediyoruz. Yardım tırının 13. Yılı Aliağa’da oldu. Yardım tırının bölgesini Kuzey Ege olarak düşündük. Yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştırmak üzere bir komisyon kuruldu. Almanya Bremen’e ve Almanya’daki vatandaşlara teşekkür ederim. Diğer takımlara da örnek olmasını temenni ediyorum.” Dedi.
Hasan Küşneci, “Vatan hasretiyle yaşayan insanlarımızın emeği”
Aliağa Galatasaraylılar Dernek Başkanı Adem Koç’un konuşmasının ardından Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küşneci konuşmasına başladı. Küşneci, “Bremen Galatasaraylılar Derneği olarak bu sene 13.’sünü yaptığımız Dost Eli projesini Aliağa’ya getirmekten onur duyuyoruz. 2019’da başladık bu projeye. Pandemi nedeniyle bu yıla nasip oldu. Geç olsun güç olmasın dedik ve Allah’a şükürler olsun yardım tırını buraya getirmenin sevincini yaşıyoruz. Bu tırın içinde vatan hasretiyle orada yaşayan insanlarımızın emeği var, özlemi var, selamı var, sevgisi var. Yardımı ulaştırmamızda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.” İfadelerini kullandı.
Mehmet Balıkçıoğlu, “Bu güzel gönül coğrafyasının çocuklarıyız”
Bremen Galatasaraylılar Derneği Başkanı Hasan Küşneci’nin konuşmasının ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu konuşmasına başladı. Balıkçıoğlu, “Bugün burada güzel bir hikayenin gerçekleştirilmesine hep birlikte şahitlik ediyoruz. 2020 yılında Aliağa Emniyet Müdürlüğü Galatasaray Taraftar Derneği ve Bremen Galatasaray taraftar Derneği tarafından kararlaştırılan Dost Eli Aliağa projesi pandemi nedeniyle bu seneye ertelendi. En nihayetinde bugün yardım tırımız ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Bizler burada bir kere daha altını çizmek istiyorum ki Adriyatik’ten Çin Seddi’ne bu güzel gönül coğrafyasının çocuklarıyız. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.
Ömer Karaman, “Marifet iltifata tâbidir”
Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu’nun ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman kürsüye davet edildi. Konuşmasına davetlileri selamlayarak başlayan Karaman, “ Aliağamızdaki Galatasaraylılar Derneğine bu hayırlı organizasyonundan ötürü teşekkürlerimi iletiyorum. Bizde bir laf vardır, marifet iltifata tâbidir. Marifet burada böylesine bir köprüyü kurabilme adına yorulan ve hakikaten hayırda buluşan insanların bu güzel çalışmasıdır. Bu vesileyle de bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.
Tören protokol üyeleri tarafından organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen kişilere plaket verilmesiyle devam etti. Plaket takdiminin ardından Engelsiz Mehteran Takımı kısa bir gösteri sundu.
(ESİN ÇETİN)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki