131019098
7 Mayıs 2024, Salı

TÜRK ANNELER DERNEĞİ’NDEN CUMHURİYET YEMEĞİ

29 Ekim 2019, Salı 06:45

     


Türk Anneler Derneği Aliağa Şubesi tarafından yardıma muhtaç öğrenciler ve burslu öğrenciler yararına Cumhuriyet yemeği düzenledi.

Tabakçı Otel’de düzenlenen yemeğe dernek üyelerinin yanı sıra Aliağa Belediye Meclis üyeleri ile esnaf ve işadamları katıldı. Yemeğe katılarak bağışta bulunanlara teşekkür eden Türk Anneler Derneği Aliağa Şube Başkanı Didem Örnek Demircan, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yılı nedeniyle maddi olanakları yetersiz öğrenciler ve burslu öğrenciler yararına Cumhuriyet yemeğini düzenlediklerini ve elde edilen gelirle yardıma muhtaç öğrencilere yardım ve burs vereceklerini belirtti.

Demircan, “Cumhuriyet bağımsızlıktır, özgürlüktür, eşitliktir. İnsanca ve güven içinde yaşamaktır, düşünce serbestliğidir. Seçme ve seçilme hakkıdır. Türk Milletinin yeniden doğuşudur. En büyük bayramız olan 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramımızın 96. yılı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, Aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Didem Örnek Demircan’ın konuşmasından sonra Cumhuriyet yemeği, etkinliğine katılanların ellerinde bayraklar ile hep birlikte söyledikleri 10. Yıl Marşı ile son buldu.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler