131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

KÖY HAYIRLARI BAŞLADI

30 Nisan 2019, Salı 06:31

     


Aliağa’nın Çıtak, Kalabak ve Aşağı Şakran Mahallelerinde geleneksel köy hayırları yapıldı. Düzenlenen köy hayırlarına her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun katılım oldu.

Çıtak Mahallesi’nde geleneksel köy hayrının 5.’si yapıldı. Köy hayrına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çıtak Camii’nde düzenlenen mevlitte imamların okumuş oldukları kuran-ı kerim, ilahiler ve duadan sonra mahalle sakinlerinin imece usulü hazırladığı keşkek, etli nohut, ayran ve helva vatandaşlara ikram edildi. Çevre ilçelerden ve mahallelerden bir araya gelen misafirler bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

“Önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz”

Her sene olduğu gibi, ‘birliktelikten kuvvet doğar’ diyerek hep birlikte bütün köy halkı ile birlikte imece usulü hayır düzenlendiklerini belirten Çıtak Mahalle Muhtarı Üstün Güleç, “Geleneksel köy hayrımızı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılından bugüne düzenli olarak yapıyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhu için gerçekleştirdiğimiz 5’inci köy hayrımızda yaklaşık 600 kişiye ikramda bulunduk. Aliağa ve çevre ilçelerden gelen misafirlerimiz oldu. Geleneksel olarak düzenlediğimiz bu köy hayrını önümüzdeki yıllarda da sürdürmeyi planlıyoruz" dedi. Çıtak Mahalle Meydanındaki kıl çadırda gerçekleştirilen hayra; Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, siyasi parti temsilcileri ile çevre ilçe ve mahallelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

2 bin 500 kişilik keşkek

Kalabak Mahallesi’nde ise geleneksel olarak düzenlenen Keşkek Hayrı’nın dokuzuncusu bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Kalabak Muhtarlığı öncülüğünde mahalle sakinleri tarafından yapılan 9.Geleneksel Keşkek Hayrı’na, Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Keşkek hayrı için mahalle sakinleri genciyle yaşlısıyla sabahın erken saatlerinden itibaren hummalı bir çalışma başlattı. Yakılan odunların üzerine koyulan kazanların içinde yapılan keşkek, dakikalarca karıştırıldı. Kalabak Köy Camiinde okutulan Mevlid-i Şerif sonrasında katılımcılara mahalle sakinlerinin hazırladığı 2 bin 500 kişilik keşkeğin yanı sıra güveç, pilav, ayran ve yöresel saraş tatlısı ikram edildi. Mahalle açık düğün salonun da bir araya gelen vatandaşlar bir yandan kendilerine ikram edilen yemekleri tadarken diğer yandan da birbirleriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldu.

“Kazadan sonra hayır düzenlemeye karar verdik”

9 yıldır keşkek hayrı yaptıklarını belirten, Kalabak Mahalle Muhtarı Mehmet Kartal, "2011 yılında köyümüzde okullarına giden öğrencilerimizin içerisinde olduğu okul servisi kaza yaptı. Öğrencilerimiz yaralandı. Bu kazadan sonra köyümüzde şükür hayrı yaptık. Köy halkı olarak her yıl keşkek hayrı düzenlemeye karar verdik. Bunun yanı sıra bölge halkının bir araya gelerek kaynaşmasını, birlik beraberlik içerisinde bir gün geçirmesini amaçladık. Buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan başta Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a ve tüm Aliağa halkına teşekkür ediyorum” dedi.

(NİMET ERGÜN) 







 
Son Eklenen Haberler