MİMAR VE MÜHENDİSLERE 'STRATEJİK PLAN' MÜJDESİ
30 Mayıs 2019, Perşembe 06:30Tweet |
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Levent Bendeş önderliğindeki Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu, yaşadıkları sorunları anlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Üyesi Levent Bendeş önderliğindeki Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu, yaşadıkları sorunları anlatmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya geldi. Başkan Tunç Soyer İzmir'in imar planlarına yönelik Stratejik Plan çalışmalarına bu hafta başladıklarını ve Eylül'e kadar tamamlanacağını kaydederek, "Sizleri de ilgili birimlerle bir araya getirip planlarda nelerin olmasını istiyorsanız iletmenizi istiyorum. Artık birlikte hareket etme zamanı geldi. Bu birlikteliği İzmir olarak sağlayıp diğer kentlere de örnek olmalıyız. Bunu biz başaramazsak başka hiç bir kent başaramaz" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya 'Tüm Serbest Çalışan Plancı, Mimar ve Mühendisler Grubu'nun 50 üyesinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin katıldı. Aynı zamanda İZTO Meclis Üyesi olan Levent Bendeş, inşaat sektöründe imar mevzuatından yapı denetimine kadar birçok alanda sorunlar yaşandığını belirtti. Bendeş, "Öncelikle imar planları ile mevzuatlar masa başında hazırlandığı için sahada bunların uygulanmasında birçok sorunla karşılaşıyoruz. Bu sorunları önlemek için bizleri de planlama çalışmalarına dahil edin. Ayrıca hükümet tarafından çıkarılan yönetmelikler de maalesef ilçe belediyeleri tarafından farklı uygulanıyor. Ortaya çıkan anlaşmazlıklar sonucu ruhsat alma işlemlerimiz bazen bir yılı geçiyor" diye konuştu.
“Başardığımızda ise diğer kentlere de örnek oluruz”
Kente iz bırakmak için göreve geldiklerini aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise yapılacak işlere ruh katmak zorunda olduklarını söyledi. Eylül ayına kadar İzmir Stratejik Planı'nı tamamlayacaklarını kaydeden Soyer, "Buradaki herkes kendi çalışma alanıyla ilgili planlarda ne olmasını istiyorsa bununla ilgili rapor sunabilir. Ben kimseyi dışarıda bırakıp bir şey yapma peşinde değilim. Mümkün olduğunda çok sesin olacağı bir Stratejik Plan yapılmasından yanayım. İmar Planları eğer bir kentin Anayasası ise siz de bununla ilgili düşüncelerinizi bizimle paylaşın. Beraber, el ele çalışmayı başarmak zorundayız. Bu birlikteliği İzmir'de sağlayamazsak Türkiye'de başka hiç bir kent yapamaz. Başardığımızda ise diğer kentlere de örnek oluruz." dedi.
“Bu konuyu Meclis'e sunduk”
Danıştay'ın iptal ettiği Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin revize edilmesini beklerken, kentte imarla ilgili yasal boşluk yaşanmaması için iptal edilen maddelere yönelik yeni yeni bir Yönetmelik hazırladıklarını belirten Soyer, "Bu konuyu Meclis'e sunduk. Haziran veya Temmuz gibi sonuçlanmasını umuyoruz. Burada amacımız gemiyi karaya oturtmadan kentteki işlemleri sürdürebilmek. Temmuz ayından itibaren her ay belirleyeceğimiz gün ve saatlerde de sizlerle bir araya gelip atılması gereken adımları konuşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
(ESİN ÇETİN)

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Savcılığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne,

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle