Yeşiltepe, “Sendikalaşarak; örgütlenerek mücadelemizi büyüteceğiz”
30 Haziran 2022, Perşembe 06:56| Tweet |
DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Aliağa Şubesi, Emekliler Haftası kapsamında sendika binasında açıklamada bulundu. Basın açıklamasında örgütlenmenin önemine vurgu yapılarak, “Sendikalaşarak; örgütlenerek mücadelemizi büyüteceğiz” denildi.
DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, Emekliler Haftası kapsamında basın açıklamasında bulundu. Sendika binasında yapılan açıklamayı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sabahattin Yeşiltepe okudu. Yeşiltepe, hükümetin emeklileri ölümü bekleyen vatandaşlar olarak gördüğünü belirterek, basın açıklamasını kefene benzeyen bir kumaş giyerek okudu. Yeşiltepe, “Dünya çapında her yıl 28 Haziran - 4 Temmuz tarihleri arası Emekliler Haftası, ülkemizde ise 30 Haziran Emekliler Günü olarak kutlanıyor. Ne var ki biz emekliler için bizlere ayrılmış bu günleri kutlamak mümkün değil. Zira emekliler her gün olduğu gibi bu günlerde de açlık sınırının altına gelirlerle yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Her sene olduğu gibi bu sene de Emekliler Haftasını, yılın her gününü ‘emekliye müjde’ manşetleriyle donatan yandaş medyanın sözde müjdelerinden, iktidarın ‘emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz’ söylemlerinden çok uzakta; ‘çalışmıyorsanız yaşamayın’ mantığıyla belirlendiği aşikâr olan, krizin faturasını daha cebimize girmeden bizlere kesen ekonomi politikalarının yarattığı tahribatla geçiriyoruz. Ne bayramda, ne yılbaşında, ne de Emekliler Haftası’nda… Bizler bölüşecek ekmek bulmakta dahi güçlük çekerken kutlama yapamıyoruz. Yalan vaatlerden, sermaye yanlısı politikalardan, ranttan, talandan ve duble yoldan başka bir şey üretmeyenler biz emeklilerin kendimiz hakkındaki politikalarda söz sahibi olup politika üretmemize de karşı çıkıyorlar. Çünkü biliyorlar, bu ülkede 14 milyon emekli bir araya gelirse ne yalan vaatlerini dinletebilirler, ne rant ve talanla beslenebilirler, ne de iktidar kalabilirler.” Dedi.
“Biz sizin değil; biz bu ülkenin emeklileriyiz”
Sözlerine devam eden Başkan Sabahattin Yeşiltepe, “DİSK Emekli-Sen bugün bu yüzden bir kez daha haykırıyor: özelleştirmelerle, duble yollarla, şehirleri betonlaştırarak beslenenlerin karşısında; zeytinlikleri, ormanları, yeşili koruyacağız. Yaşanabilir bir ülke için emekliler mücadele etmeye devam edecek. Sağlıktan ulaşıma kamusal olan ne varsa ticarileştirenlerin karşısında nitelikli kamusal hizmet için mücadele edeceğiz! İnsan hakkı ihlallerine, sendikal hak ve özgürlüklerimizin önüne geçmeye çalışanlara karşı sendikalaşarak; örgütlenerek mücadelemizi büyüteceğiz! DİSK Emekli-Sen bugün bir kez daha haykırıyor: Böylesi bir kriz döneminde enflasyon oranında yapılan zamlar müjde değil; açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermeye devam edeceğimizin ispatıdır. Sarayın sesi istatistik kurumunun açıkladığı verilerle, her geçen gün ivmelenerek artan enflasyon oranları karşısında bugün verilen zammın yarın hiçbir değerinin kalmayacağı aşikâr olduğu halde “emeklimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz” diyenlere sözümüz var: Biz sizin değil; biz bu ülkenin emeklileriyiz. Biz siz beslenin diye değil halkımızın yarını için çalışmış; yıllarca alın teri dökmüş emekçileriz, işçileriz. Dün bugünü inşa edenler, bugün ise yarın için mücadeleye devam edenleriz.” İfadelerini kullandı.
“Müjde değil toplu sözleşmeli sendikal hakkımızı istiyoruz”
Açıklamasına taleplerini sıralayarak devam eden Başkan Yeşiltepe, “Bizden çaldıklarından parça parka koparıp bize müjde verenlere sözümüz var: Müjde değil toplu sözleşmeli sendikal hakkımızı istiyoruz. Alacağız! Bizler; sınıf ve demokrasi mücadelesinden emekli olmayanlar, bu ülkenin yarınları için, emeklilikte insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kazanacağız da! Kazandığımız gün; üretenlerin yöneteceği gün geldiğinde Emekliler Haftası bir mücadele değil bir kutlama haftası olacak! Emekliyiz, Haklıyız, Kazanacağız! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Yaşasın DİSK!” şeklinde konuştu.
(ESİN ÇETİN)

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

















