131019098
4 Mayıs 2024, Cumartesi

‘BORÇ BATAĞININ SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ’

30 Ağustos 2019, Cuma 07:17

     


İşlerinden çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri dün belediye binası önünde bir basın açıklaması daha gerçekleştirdi. 60 belediye işçisinin daha işten çıkarılmasını protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da katıldı.

Aliağa Belediyesi’nde 31 Mart yerel seçimleri sonrasında işten çıkarılan toplam 190 işçinin ardından geçtiğimiz günlerde de 60 işçinin daha ekonomik nedenlerle işlerine son verilmişti. İşlerinden çıkarılan Aliağa Belediyesi işçileri dün belediye binası önünde bir basın açıklaması daha gerçekleştirerek durumu protesto etti. İşçilerin basın açıklamasına CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da katılarak destek verdi.

“250 işçi ve ailesi açlığa, yoksulluğa mahkûm edildi”

İşlerinden çıkarılan belediye işçileri adına basın açıklamasını okuyan Sinan Uğur, Aliağa Belediyesi’nde eşi benzeri görülmemiş bir sosyal cinayete dönen işçi kıyımının devam ettiğini söyledi. Fen işleri biriminden 35, sosyal işler biriminden 25 olmak üzere toplamda 60 işçinin daha işine son verildiğini ifade eden Uğur, “Toplamda 250 işçi ve ailesi açlığa, yoksulluğa mahkum edildi. Görünen o ki, Aliağa Belediyesi’nde ne kadar vasıflı, deneyimli işçi varsa hepsi kapının önüne konulacak. Defalarca vurguladık, halkın vergileriyle hizmet üreten Belediyemiz son beş yıl içinde borç batağı içine sokulduysa bunun sorumlusu bizler değiliz. Halkın malı olan arsaların, arazilerin belli kişilere satılmasına rağmen, Belediye bugün mali olarak iflas halindeyse bu, kaynaklarının yanlış bir şekilde kullanıldığının göstergesidir.” dedi.

“Çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağız?”

Belediyenin hizmet üreten bir kurum olmaktan çıkarılarak hizmet satın alan, aracı bir kurum haline getirilmek istendiğini vurgulayan Sinan Uğur, “Kamudaki özelleştirme politikalarının sonuçlarının nasıl tahrip edici olduğu tüm çıplaklığıyla ortadayken, bugün bu piyasacı anlayışa sığınmak, halkın kaynaklarını belli kesimlere aktarma çabasından başka bir şey değildir. Takdiri Aliağa halkına ve tüm kamuoyuna bırakıyoruz. Bizler okullar kapanırken işten çıkarıldık, şimdi yaz tatili bitiyor ve okullar yeniden açılacak. Ama hala Mayıs ayında hak ettiğimiz maaşlarımız hesaplarımıza yatmadı. Çocuklarımızın okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağız hiç düşündünüz mü? Sayın Başkan, siz de takdir edersiniz ki, çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Bizler bırakın onları tatile götürmeyi, okul ihtiyaçlarını, yeterli gıda ihtiyaçlarını dahi karşılayamaz durumdayız. Beş ve altı yaşlarında iki tane küçücük evladı olan bir arkadaşımız bugün kanserle cebelleşiyor. O çocukların vebalini taşıyorsunuz unutmayın. Çünkü bizi işimizden ettiniz, yetmedi maaşlarımızı yatırmadınız. Bunun izahını biz bulamadık, varsa bir açıklamanız çıkıp kamuoyuna açıklayınız. Ne yaparsanız yapın, bu mücadelemiz kazanımla sonuçlanıncaya dek devam edecek. Bizler, hakkın, hukukun peşindeyiz, adaletin peşindeyiz.” diye konuştu.

“Aliağa’yı rahatça sömüremeyeceksiniz”

Sinan Uğur’un ardından söz alan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat ise, “Bir belediye başkanı 5 yıl önce göreve gelip Aliağa’nın gözde mallarını sattı. Yetmedi Aliağa Belediyesi’ni borç batağıyla ikinci dönemine taşıdı. Emekçilerin üzerinden siyaset yapmak bir belediye başkanına yakışmaz. Bir belediye başkanı üreterek, emekçisini mutlu ederek iktidar olmalıdır. 5 sene sonra gidecekler, burada onurlu emekçiler kalacak. Bunlar İstanbul’da gitti, Ankara’da gitti, Adana’da gitti. Gittikleri her yerde enkaz bırakarak gittiler. Belki 5 sene iktidar olacaksınız, o koltuklarda oturacaksınız ama bu emekçiler o koltukları size dikenli bir koltuk haline getirecek. Rahat oturamayacaksınız, rahat siyaset yapamayacaksınız. Aliağa’yı rahatça sömüremeyeceksiniz. İşçilerimizin haklı mücadelesinin sonuna kadar arkasında olacağımıza söz veriyoruz.” dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler