İZSU’nun yol haritası tamam
30 Eylül 2024, Pazartesi 07:23| Tweet |
İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2025-2029 Stratejik Planı genel kurulda oylanarak kabul edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Tugay, oy çokluğuyla kabul edilen Stratejik Plan’ın başarılı bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2025 – 2029 yılları arasında kent genelinde yapacağı yatırım ve çalışmaları içeren Stratejik Plan İZSU Genel Müdürlüğü’nün Eylül Ayı Olağanüstü Genel Kurulu’nda oylanarak kabul edildi. Genel Kurul İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın idaresinde yapıldı. Meclis grupları adına görüşlerin dile getirilmesinin ardından Stratejik Plan oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti ve MHP meclis üyelerinin Stratejik Planla ilgili eleştirilerine yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, başarılı bir stratejik plan çalışması yapıldığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Kanunlara göre içme suyu temini görevinin DSİ’ye ait olduğunu hatırlatan Başkan Dr. Tugay, “Kanun ve mevzuat budur. Bize baraj yapmak durumundalar. Görev DSİ’de. Çamlı Barajı’nda ÇED onayı çıktı. Kimden bekliyoruz, DSİ’den bekliyoruz. Kuraklık var. Susuzluğun kıyısındayız. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Kayıp kaçak oranı Türkiye’nin en düşük illerinden biri İzmir. Ciddi bir biçimde kayıp kaçakla mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.
“İzmir Körfezi hepimizin”
Körfez ile ilgili bir kafa karışıklığı olduğunun altını çizen Başkan Tugay, “Mikroorganizmalar algların üremesine neden oluyor. Bu lağım kokusu değil geçen yıllarda şikâyet başka bir kokuydu. Bu koku başka bir koku. Bunun giderilmesi için iç körfezde akıntı oluşması gerek. Akıntının kendi kendine olması mümkün değil. Ya derinliği artıracaksınız ya da bir yerden su gelecek. Marmara’daki müsilajı hatırlayın. Körfezdeki bu durumun bir sonraki aşaması. Kendi Bakanlığımızdan sorumluluk almasını istiyoruz. Derelerde olan deşarjlar, Gediz’den gelen kirlilik, sanayiden gelenler. Şunu biliyoruz biz; bize ait problem yok demiyoruz. Bizimle ilgili kısmın en hızlı şekilde çözüleceğini biliyoruz. Bu körfezde sirkülasyon kanalı ve navigasyon kanalı projesine ihtiyaç var. Siyaset üstü görerek bu çalışma yapılacak. İzmir Körfezi hepimizin. Bakanlık İzmir’in de bakanlığı. Bir şey istemek bu kadar kötü görülmemeli. Bakan Bey ile görüştüm, gayet olgun görüşme oldu. Eylül ayı sonuna kadar bize bir görüş verecek. Ben de bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız dedim. O gün söylenen sözler bana güven verdi. Bize burada siz körfezi kirlettiniz demeyin. Bakanlık T.C.nin Bakanlığı. İzmir’in de bakanlığı. Yıllardır AKP’nin yönettiği şehirler olduğu gibi CHP’nin de yönettiği şehirler var. İzmir Körfezi Türkiye için çok önemli. Herkesin sorunudur bakanlığın bu konuya el atması gayet doğaldır” diye konuştu.
“Hiç kimse bir şey yapmıyor olsa da biz bir şeyler yapacağız”
Önümüzdeki dönemde yağmur suyu ayrıştırması, eskiyen kanal alt yapısının yenilemesi, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. fazı gibi pek çok projeyi gerçekleştireceklerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Biz görevi devraldığımızda Çiğli 4. Faz yüzde 20’lerdeydi. Çalışma durmuştu. Tekrar çalışma başlaması için gerekli ödemeyi yaptık. Şu an inşaat devam ediyor. İlk mecliste suya indirim yaptık. Halen daha da 0-4 metreküp arasındaki kısım daha ucuza veriliyor halkımıza. 4 metreküplük kademeyi ilerleyen günlerde genişleteceğiz. Temel ihtiyaçları olabildiğince en uyguna vermeyi planlıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bürokrat arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimse olmasa da biz olacağız. Hiç kimse bir şey yapmıyor olsa da biz bir şeyler yapacağız. Bu karardan, irademizden hiç bir zaman vazgeçmeyeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz. İZSU yönetimine ve tüm çalışanlarına çok güveniyorum. Kendimize inanmaya devam edelim” dedi.
2025-2029 döneminde neler yapılacak?
6 ayda hazırlanan 2025 - 2029 Stratejik Planı’nın su ve atık su hizmetlerinde büyük başarılara imza atacağı yeni bir yol haritası olduğunu belirten İZSU Genel Müdür Yardımcısı Özgür Akkavak, “Gevrek Modeli çerçevesinde bir stratejik plan ortaya koyduk. İZSU Stratejik Planı’nı daha yalın ve sade bir biçimde ele aldık” diye konuştu ve planın detaylarını meclis üyelerine aktardı. 4 sektörde planlanan proje ve hedeflere ulaşmak için 169 milyar 486 milyon 900 bin liralık bütçe öngörüldü. Planlanan harcamaların sektöre göre dağılımında “Sürdürülebilir İçme Suyu Yönetimi” birinci sırayı, “İklim değişikliğine uyum ve dirençli altyapı” ikinci sırayı, “Çevreye Duyarlı Atıksu Yönetimi” üçüncü sırayı, “Kurumsal kapasite” ise dördüncü sırayı aldı.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,

Aliağa Belediye Meclisi'nde konuşan Başkan Serkan Acar, 2024 yılı Sayıştay Denetim

Genç yönetmen Hüseyin İlker Duman, zihinsel yüzleşme temalı

Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Aliağaspor FK deplasmanda karşılaştığı Sivasspor'u

Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığı, teşkilat üyelerini daha fazla üye kazandırmaya

Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Ege Bölgesi İstişare Toplantısı,

SOCAR Energy School sertifika programının dördüncü döneminin açılış

Aliağa Belediye Meclisi Aralık ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek.

Günümüz iş dünyasında hız, verimlilik ve esneklik başarı için

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

Hafta sonu etkili olan yağışlarda, Yenifoça merkezindeki derede İZSU çalışmaları

Kelimelerin sessiz devrimini yazan Melike Melis, masalın büyüsünü,

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 13. hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK, deplasmanda Isparta

İZSU’nun 45 milyar lira olarak belirlenen 2026 Mali Yılı Bütçesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda Genç İzmirim Kart dönemini

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, siyasi parti

Barış Turan, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığına adaylığını

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda

Rahim duvarı kalınlaşması, birçok kadının hayatında karşılaşabileceği bir sağlık

MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa’daki yeni adliye binasının

UMEDER Başkanı Ozan Yıldızbaş, yetki belgelerine yapılan zam, ticari araçların

Website sıralaması, Google sonuçlarında bir web sayfasının belirli anahtar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda

CHP Aliağa Gençlik Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası

Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile AKINSOFT arasında imzalanan protokol kapsamında,

Kastamonu'nun Osmanlı dönemindeki geniş vilayet yapısından 20 ilçeli

Etkinlik ve organizasyonlar firmaların tanıtımlarını en iyi standartlarda gerçekleştirdikleri

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ün

Genç yaşında güçlü bir anlatı evreni kuran Aliağalı genç

29 Kasım Cumartesi günü Engelsiz Cafe’de düzenlenecek imza gününde

İzmir’de düzenlenen bir toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik














