131019098
28 Nisan 2024, Pazar

CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ekim 2019, Çarşamba 07:09

     


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. Yılında Aliağa Cumhuriyet Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 96. Yılında Aliağa’da tüm coşkusuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama programına Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin, Garnizon Komutanı Faruk Altun, Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Bayhan, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Kutlama programı bando ekibiyle Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı. Öğrenci ve öğretmenler İstiklal Caddesi ve Hürriyet Caddesi’ni bando ekibi eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Ardından Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin makamında tebrikleri kabul etti. Siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve protokol üyeleri Kaymakam Kazım Tekin ile makamında bayramlaştı. Daha sonra protokol üyeleri Cumhuriyet Meydanı’na geçti. İlk olarak Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin eşliğinde Garnizon Komutanı Faruk Altun ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar törene katılanların bayramını kutladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

“Bu bayramı burada kutlamaktan büyük bir onur duyuyorum”

Daha sonra Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Tekin, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. Yılını hep beraber coşkuyla, gururla ve sevinçle kutluyoruz. Temelleri çok sağlam olan dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadelenin sonucunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yılını gururla kutlarken daha yüz yıllar boyunca Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak ve Cumhuriyet Bayramımızı gururla kutlamaya devam edeceğiz. Özellikle ben de burada görev yaparken Cumhuriyet değerlerinin daha iyi biçimde hissedildiği Aliağa’da olmaktan ve bu bayramı burada kutlamaktan büyük bir onur duyuyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yılları ve yolları hatırladığımızda özellikle 1699 Karlofça’dan başlayarak 1921 yılında Çaldağ’da sona eren çok zorlu ve meşakkatli bir süreç sonunda 322 yıllık bir gerilemeden sonra dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Türk halkının Anadolu insanının verdiği bir mücadeleden sonra başlayan ve yine dünyaya örnek olacak şekilde sürdürülen Kurtuluş mücadelesinden sonra devletimizin varlığı Türk milletinin devletinin varlığı Cumhuriyetle taçlandırıldı. O açıdan baktığımızda özellikle Balkan savaşlarında, 93 Harbinde devamında Milli Mücadele yıllarında verdiğimiz şehit sayılarına baktığımızda nerdeyse ülke nüfusunun yüzde onu kadar bir şehit ve gazi vererek bu Cumhuriyet kuruldu.” Şeklinde konuştu.

“Aliağa’daki görevim sona eriyor”

Konuşmasının devamında Aliağa’da ki görevinin sona erdiğini belirterek devam eden Kazım Tekin, “Anadolu toprağının her karışında şehit kanı bulunarak ve bu kan bayrağımıza bu rengi vererek Cumhuriyet Bayramı kuruldu. Bu yüzden en değerli topraklar bu topraklardır. Cumhuriyetimizin kuruluşunda ülkemizin kurtuluşunda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda en büyük fedakarlığı ve emeği eşsiz kahramanlığı ve önderliği gösteren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere beraber hareket ettiği ülkemizin kurtuluşunda görev alan devlet adamlarını saygı ve hürmetle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Bugün benim Aliağa’daki görevim sona eriyor. İki aydır bu güzel ilçede ülkemizin önemli bir yerinde bulunan dokuz eylül gibi bir kurtuluş gününü yaşamış olan bir coğrafyada görev almış olmaktan onur ve gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

Kaymakam Kazım Tekin’in konuşmalarının ardından Aliağa Meslek ve Teknik öğrencileri tarafından şiirler okundu. Şiirlerin okunmasının ardından Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra bando eşliğinde ilçedeki okulların resmigeçit töreni gerçekleşti. Resmigeçit töreninin ardından Aliağa Meslek ve Teknik öğrencileri tarafından tören esnasında yapılan Atatürk tablosu Aliağa Kaymakamı Kazım Tekin’e hediye edildi. Kaymakam Tekin tören sonunda kutlama törenini hazırlayan ekibe teşekkürlerini sundu. Teşekkürlerin sunumunun ardından tören son buldu.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler