131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

DEMOKRASİ PLATFORMU’NDAN FENER ALAYI

30 Ekim 2019, Çarşamba 07:06

     


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri tarafından fener alayı düzenlendi.

Aliağa’da Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenlerinin organize ettiği fener alayı ilçede yoğun katılımla gerçekleşti. Demokrasi Meydanı’nda Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri önderliğinde toplanan vatandaşlar Aliağa caddelerinde yaktıkları fenerlerle dolaştı. Fener Alayına CHP Aliağa İlçe Başkanı Gülsen Cirit, İYİ Parti Aliağa İlçe Başkanı Yavuz Adar, partililer, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri ve vatandaşlar katılım gösterdi. Fener alayının ardından Demokrasi Meydanı’nda toplanan kalabalık Grup Düş Gezginleri konserine katıldı.

Konser öncesinde Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Erol Ertürk konuşma yaptı. Ertürk konuşmasında, “Cumhuriyetimizin 96.yılı Aliağa halkımıza kutlu olsun. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak hazırladığımız Fener Alayı ve Cumhuriyet konserini bu yılda siz değerli halkımızla birlikte coşkuyla kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Bu düzenlemelerin Yerel yönetimler yani Belediyeler tarafından yapılması gerekirken biz Demokratik Kitle Örgütleri olarak yapmanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Seçimlere seçim yatırımı için 1 yıl kala Fener Alayı düzenleyenlerle asla işimiz olmaz. Bizler Cumhuriyet Bayramımızı 96 yıldan bu yana kutluyoruz ve daha nice 100 yıllar kutlamaya devam edeceğiz. Bir sözümüzde halkımızın vergileriyle maaşlarını alan Diyanet başkanının hiçbir Milli Bayramlarda Cuma hutbelerinde bu ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün adını bile anmamasını şiddetle kınıyor, bu zihniyeti lanetliyoruz. Bu çerçevede bu kutlamalarda emeği geçen bütün Demokratik Kitle Örgütlerine, Belediyemizden atılan işçi ve emekçi arkadaşlarımıza, siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ederiz. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Demokrasi.” İfadelerini kullandı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler