131019098
5 Mayıs 2024, Pazar

29 EKİM COŞKUSU ALİAĞA’YI SARDI

30 Ekim 2021, Cumartesi 06:17

     


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu Aliağa’da da doyasıya yaşandı. Bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı’nda protokol üyelerinin de katılımıyla bir kutlama töreni yapıldı. Törene Kaymakam Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, daire amirleri, kurum müdürleri, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının ilçe temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılım sağladı. Tören Kaymakamlık makamında ilçe protokolünün bayram tebriklerinin kabulüyle başladı. Tebrikatın kabulünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda resmi tören başladı. Kaymakam Ömer Karaman, tören alanına girer girmez alanda bulunan öğretmen, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi.

Erdoğan Akyüz, “Hepimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum”

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdür Erdoğan Akyüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Akyüz konuşmasında, “Bugün burada Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyor, siz değerli misafirlerimize saygılarımı sunuyorum. Tarihte eşine ender rastlanan bir bağımsızlık mücadelesi yürütülmüş, yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle kahramanca vatan toprakları savunulmuş ve bu milli mücadelenin sonucunda da Cumhuriyetimiz kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı, milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolü olmuştur. Etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugün, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmasını birlikte sağlayarak, bölgesine istikrar ve refah ihraç eden ve bölgesindeki mazlum milletlerin sığınacağı bir liman ülke haline gelmiştir. Yaşadığımız bu kritik coğrafyadaki mevcut tüm olumsuzluklara rağmen; ortak tarih, ortak kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanan temeller üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz sayesinde, bu topraklar üzerinde yaşayanlar, tasada ve kıvançta bir ve bütün olmada, ocağını ve aşını paylaşmada ne kadar kardeş olduğunu ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle hepimizin Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.

Ömer Karaman, “Cumhuriyet her şeyden önce bağımsızlıktır”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz’ün ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman çağırıldı. Karaman konuşmasında, “Bugün geçmişimizden aldığımız güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla birlik beraberlik içerisinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare’ olarak ifade ettiği, dirilişin sembolü Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yılını kutlamanın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her dem yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve şükranla yâd ediyor, aziz milletimin, Aliağalı hemşerilerimin, yarınımız, umudumuz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramı' nı içtenlikle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tarih açık bir şekilde göstermiştir ki, Büyük Türk milletini irfanla kurduğumuz Cumhuriyet sayesindedir ki, bugün haklı olarak büyük bir millet ve devlet olmanın gururunu yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş ve özellikle son yıllarda kimsenin hayal dahi edemeyeceği dev projeleri hayata geçirmiş, devletimiz ve milletimiz işbirliği içinde dünyanın en güçlü ekonomisine ve ordusuna sahip ülkeler arasına girmeyi başarmıştır. Gazi Mutafa Atatürk, Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir demiş ve Cumhuriyeti fazilet olarak nitelendirmiştir. Böylece Cumhuriyet her şeyden önce bağımsızlıktır. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescilidir. Sosyal bir devlettir. Akıl ve bilimi rehber edinmektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder M. Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve siz Aliağalı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Amatör balıkçılar da coşkuya ortak oldu

Konuşmaların ardından ilçede yapılan Cumhuriyet Koşusunda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket takdimi yapıldı. Plaket takdiminin ardından Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koro Cumhuriyet konulu şarkılarını seslendirdi. Daha sonra Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Ardından Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisini sergiledi. Ardından Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı performanslarını sergiledi. Daha sonra Aliağa Belediye Bandosu eşliğinde tüm öğrenci ve öğretmenler protokolü selamlayarak alanı boşalttı. Amatör Balıkçı tekneleri de denizden Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak oldu.

(ESİN ÇETİN)







 
Son Eklenen Haberler