131019098
6 Mayıs 2024, Pazartesi

ÇOCUK CEZAEVİNDE CUMHURİYET BAYRAMI

30 Ekim 2021, Cumartesi 06:14

     


Cumhuriyetimizin 98. yıl kutlamaları nedeniyle Yeni Şakran’da bulunan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda resmi protokolün yanı sıra çocukların ailelerinin de katıldığı, milli bayrama yakışır bir kutlama programı düzenlendi.

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda tutuklu ve hükümlü çocuklar bayram coşkusu yaşadı. Etkinliğe, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Cumhuriyet Savcısı Metin Tokel, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Ceza İnfaz Kampüsü Tabur Komutanı Nevzat Ak, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Şentürk Salık, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fevzi Çakmak, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Müdürleri, İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, kurum personeli ile tutuklu ve hükümlü çocuklar katıldı.

“Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanet”

Kutlama programı, Karşıyaka Belediyesi Bando Takımı’nın çaldığı marşlara salonda bulunan herkesin eşlik etmesiyle büyük bir coşkuyla başladı. İstiklal Marşının bandonun canlı performansı ile gerçekleştirilmesi salonun milli duygularının katlanmasına neden oldu. Programın açılış konuşmasını yapan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Vural Temür, "Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır" dedi. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Fevzi Çakmak da günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşma ile cumhuriyet coşkusunu ve heyecanını üst seviyelere taşıdı.

Mini konser büyük ilgi topladı

Programda kurumda bulunan çocukların müzik öğretmenlerinin desteğiyle gerçekleştirdikleri mini konser programında ortaya koydukları gitar, darbuka gösterisi ve solo performansları büyük ilgi topladı. Kurumun sembolü haline gelen Zeybek ekibinin hazırladığı koreografi izleyenleri adeta büyüledi. Program, kurum personeli ve kurs eğitmenlerinin kurumdaki gençler için hazırladığı keyifli konser ile devam etti. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla düzenlenen Cumhuriyet Futbol Turnuvası ve Cumhuriyet Bilardo turnuvası ödüllerini takdim eden İzmir 4 No’lu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Sürgün, turnuvalarda başarılı olan çocukları tebrik ederek tüm çocukların Cumhuriyet Bayramını kutladı. Programa destek veren sivil toplum kuruluşlarına mesleki eğitim kursları ürünleri olan tabloların hediye edilmesiyle etkinlik sona erdi.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler