Cumhuriyetimiz 101 yaşında!
30 Ekim 2024, Çarşamba 07:09Tweet |
Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yılı Aliağa Atatürk Stadyumu’nda coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetin 101. yıl kutlamaları fener alayı ve konserle devam etti.
Aliağa’da cumhuriyetin 101. yıl kutlamaları, pazartesi günü gerçekleştirilen çelenk töreni sonrası dün Atatürk Stadında yapılan gösterilerle devam etti. Cumhuriyet bayramı kutlamalarına Aliağalılar yoğun ilgi gösterdi. Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen tebrikat sonrası Aliağa Atatürk Stadı’nda organize edilen kutlama programına geçildi. Kutlama programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Başaran, kurum müdürleri, askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mesut Öztürk, Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, kutlamalara katılanların bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.
Kaymakam Güney: “Türkiye Cumhuriyeti, inancın, imanının ve yılmaz iradenin eseridir”
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney yaptı. Güney, “Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğu cumhuriyetin 101. yıl dönümünü milletçe büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Öncelikle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, ve şükran duygularıyla yad ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti, bağış, lütuf veya hediye değildir. Her şeyden önce inancın, imanının ve yılmaz iradenin eseridir. Haklı ve haysiyetli bir milli mücadelenin karar ve kıvancıdır. Büyük Türk Milleti’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ebediyen yaşayacağına olan inancımla tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
Gösteriler büyük beğeni topladı
Kaymakam Güney’in konuşmasının ardından ‘Cumhuriyetimizin 101.Yılı’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmaları ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen atletizm yarışlarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Ödül töreni sonrasında kutlama programı; Aliağa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafında hazırlanan Halk Oyunları Gösterisi, Aliağa Belediyesi Karate Branşındaki öğrencilerin hazırladığı karate gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin gösterisi, Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Şehit Özgür Çevik Anadolu Lisesi öğrencilerini hazırladığı oratoryo gösterisi, Cumhuriyet İlkokulu 3. ve 4. sınıf öğrencileri ve Şehit Bahattin Elden Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı final gösterisi ile devam etti. Gösteriler izleyenlerden büyük ilgi gördü. Aliağa Atatürk Stadyumu’ndaki program geçit töreniyle sona erdi.
Bayram coşkusu fener alayı ve konserle yaşandı
Aliağa Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen resmi programın ardından kutlamalar akşam Aliağa Belediyesi öncülüğünde organize edilen Cumhuriyet Fener Alayı ve korteji ile devam etti. Saat 19.00’da ENKA Spor Salonu önünden başlayan fener alayında Aliağalılar, bando ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyetin 101. yıl kutlamalarında coşku, Cumhuriyet Meydanı’ndaki konser alanında saat 20.00’de sahne alan Topraksız Elektrik grubunun konseriyle zirveye çıktı.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Aliağa’ya gelerek

Aliağa’da, Demokrasi ve Kültür Derneği kuruldu. Dernek başkanı Sabahattin

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’deki

Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'nde meydana gelen iş kazasında,

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir'deki

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski tip sürücü belgelerinin