131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ÖĞRETMENLER İŞ BIRAKTI

30 Aralık 2021, Perşembe 06:10

     


Aliağa’da Eğitim-İş Sendikası’na üye öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı.

Aliağa’da iş bırakma eylemi yapan Eğitim-İş Sendikası’na üye öğretmenler Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Ağustos 2021’de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulduğunu, adeta sefalete mahkum edildiğini söyleyen Eğitim-İş Aliağa Temsilcisi Emre Kara, yaptığı açıklamada, “Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye, vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır" dedi.

“2 yıllık zamlar yıl bitmeden eridi”

Zengini daha zengin, emekçileri ise daha yoksul hale getiren bu eziyetten, eğitim emekçilerinin de payını en ağır biçimde aldığını söyleyen Emre Kara, “Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar yıl bitmeden erimiş, enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücü yerle bir edilmiştir. Eğitim emekçileri, daha ayın başında ayın sonunu kara kara düşünür hale gelmiştir” ifadelerini kulandı.

“Yüzde yüz zam istiyoruz”

Bir günlük iş bırakma eylemiyle seslerini herkese duyuracaklarını söyleyen Kara, insanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istediklerini belirtti. Kara, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı, “Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz. Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz. Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz.”

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler