22 Ekim 2024, Salı

“Büyük Türk Dünyası” Aliağa’da

30 Aralık 2023, Cumartesi 06:51

     


Büyük Türk Dünyası Federasyonu’nun Aliağa Şubesi açıldı. Açılışın ardından düzenlenen tanışma yemeğine yoğun katılım oldu.

Büyük Türk Dünyası Federasyonu’nun Aliağa Şubesi hizmete başladı. Atatürk Mahallesi’ndeki şube binasının açılışının ardından tanışma ve kaynaşma yemeği düzenlendi. Güzelhisar Sosyal Tesisleri’ndeki yemeğe Büyük Türk Dünyası Federasyon Başkanı Rıza Koçak, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nail Kaymak, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Özaydın Çavdar, Aliağa Şube Başkanı Mehmet Sıtkı Arı ve Adana Şube Başkanı Ferhat Sürek’in yanı sıra üyeler ile vatandaşlar katıldı.

Sıtkı Arı, “Tüm dünyadaki Türklerin sesi olacağız”

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyük Türk Dünyası Federasyonu’nun Aliağa Şube Başkanı Mehmet Sıtkı Arı, federasyonlarının Atatürk’ün vizyonundan ilerlediğini, bu projenin tüm dünyada yaşayan Türklerin hayali olduğunu kaydetti. Federasyonun tüm dünyadaki Türklerin sesi olacağını belirten Arı, önceliklerinin Atalarımızın bizlere bıraktığı manevi ve kültürel değerlere sahip çıkmak, bu uğurda mücadele etmek olduğunu söyledi.

Rıza Koçak, “Amacımız Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermek”

Büyük Türk Dünyası Federasyon Başkanı Rıza Koçak ise kuruluş amaçlarını, yapmış oldukları faaliyetleri ve geleceğe yönelik projelerini anlattı. Kuruluş amaçlarının Türk’ün gücünü bir kez daha dünyaya göstermek olduğunu ifade eden Koçak, “Kuruluş felsefemizde tamamen gönüllülük esastır. Hiçbir irade ve kişiye tabi değiliz. Tamamen hür irademiz ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Büyük Türk Dünyası Federasyonu, sosyal, kültürel, ekonomik çalışmalarla soydaşlarımıza hizmet edecektir. Federasyonumuz birçok ülkeyle birlikte ülkemizde de 67 ilde teşkilatlanmasını tamamlamıştır.” Dedi.

(VOLKAN GÜNDÜZ)







 
Son Eklenen Haberler