131019098
20 Nisan 2024, Cumartesi

TED ALİAĞA, İNGİLTERE’Yİ FETHETTİ

31 Ocak 2017, Salı 06:18

     


TED Aliağa Koleji’nin Erasmus+”Achieving Together” projesi kapsamında İngiltere’ye giden ortaokul ve lise öğrencileri, bir hafta süren okul ziyaretlerini tamamladılar.

Ziyaret sırasında diğer ülkelerden gelen öğrencilerle tanışma ve ortak ülkelerin dilinde selamlaşma, birlikte şarkılar söyleme fırsatı bulan ekip, okulun bölümlerini gezerek, grup çalışmaları ve sınıf ziyaretleriyle diğer gruplara kendilerini de ifade ettiler. “İş dünyası” temalı hafta süresince öğrenciler farklı iş kollarını tanıma imkanı buldular. Okul atölyelerinde el sanatları ve ritm kurslarına katılan öğrenciler Avon Tyrell’da konaklarken, jonglörlük, hikaye anlatımı, kutu oyunları gibi her akşam farklı etkinliklere katılarak zevkli anlar geçirdiler.

Final gününde bir hafta boyunca yapılan çalışmaların sergilendiği etkinlikte poster çalışmalarının yanı sıra, tüm ülke öğrencileri kendi dillerinde birer şarkı ile dans ederek katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. TED Aliağa Koleji öğrencileri “Atatürk Çocukları” marşını keman eşliğinde söyleyerek ‘Damat Halayı’ ile tüm öğrenci, öğretmen ve velileri sahneye alıp dans ettiler. Türkiye’ye özgü yiyecek ve biblolardan oluşan ürünleri de sergileyen öğrenciler, elde edilen geliri proje kapsamında desteklenecek kuruma bağışladılar.

Hafta süresince yapılan etkinliklerin yer aldığı gazetede Fazıl Say ve Aziz Sancar ile ilgili haberlere yer verildi. Ev sahibi okul tarafından planlanan kültürel geziler kapsamında Stonehenge, Londra, Bournemouth gezilerine katılan sekiz öğrenci ve iki öğretmenden oluşan TED Aliağa ekibi dolu dolu ve oldukça verimli bir hafta geçirdiklerini belirttiler.

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler