131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

ASILSIZ İDDİA PANİĞE NEDEN OLDU

31 Ocak 2020, Cuma 06:36

     


Corona Virüsü taşıyan bir Çin vatandaşının Aliağa Devlet Hastanesi’nde gözetim altına alındığı iddiası vatandaşlarda paniğe neden oldu. Asılsız iddia sonrası hastaneye gelen hasta sayısında düşüş yaşandı.

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında, Aliağa’daki bir limana Çin'den gelen gemide bulunan Çinli bir personelin Corona virüsü taşıdığı şüphesiyle Aliağa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı iddiası ortalığı karıştırdı. Sosyal medyadaki paylaşımlar ve sonrasında oluşan bilgi kirliliği Aliağa’da yaşayan vatandaşlarda tedirginliğe neden oldu. Asılsız iddia sonrası devlet hastanesine gelen hasta sayısında düşüş yaşandı.

TEDAVİSİNİ 122 EKİPLERİ YAPTI

Edinilen bilgiye göre, Nemrut Limanlar Bölgesi’ndeki bir limana geçtiğimiz günlerde getirilen yük gemisinde çalışan ve 10 aydır denizde bulunan Çinli personel rahatsızlandı. Limana gelen 112 ekipleri Çinli personelin tedavisini yaptı. Önemli bir rahatsızlığı bulunmayan personel tedavisinin ardından gemisine geri döndü.

SAĞLIK HİZMETLERİ SORUNSUZ DEVAM EDİYOR

Aliağa Devlet Hastanesi’nde Corona Virüsü şüphesiyle gözetim altına alınan bir hastanın olmadığı, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı, hastanedeki sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde devam ettiği öğrenildi. Yetkililer sosyal medyada dolaşan, teyit edilmeyen bilgilere inanmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler