131019098
26 Nisan 2024, Cuma

POLİS PLAJI’NA MAVİ BAYRAK

31 Mayıs 2022, Salı 06:58

     


İzmir’de 4 halk plajı daha mavi bayrak kazandı. Bu yıl Aliağa Polis Plajı, Karaburun Mordoğan Mahallesi Ardıç Plajı, Dikili Plaj Sporları ilk kez Mavi Bayrak alan halk plajları arasında yer aldı.

Türkiye’nin ilk Mavi Bayrak Koordinasyon Birimi'ni kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kasım 2019’dan bu yana yürüttüğü çalışmalar kapsamında kente yeni mavi bayraklı halk plajları kazandırdı. İzmir’de bu yıl 4 halk plajı daha Mavi Bayrak kazandı. 2019’da 19 olan mavi bayraklı halk plajı sayısı böylelikle 36’ya çıktı. Özel tesisler de dahil olmak üzere kentteki mavi bayraklı plaj sayısı ise 66 oldu. Bu yıl Karaburun Mordoğan Mahallesi Ardıç Plajı, Dikili Plaj Sporları ile Aliağa Polis Plajı ilk kez Mavi Bayrak alan halk plajları arasında yer aldı. 2018 yılında mavi bayrak ödülünü kaybeden Seferihisar’daki Akarca Plajı Mavi Bayrak ödülünü tekrar almaya hak kazandı. Plajın su kalitesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavi Bayrak Birimi tarafından düzenli olarak takip edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından periyodik olarak alınan tüm su numunelerinin uygun çıkması üzerine plaja TÜRÇEV tarafından mavi bayrak ödülü verildi.

İzmir'de "Plajların rengi: Mavi"

İzmir Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı hizmet veren mavi bayrak Koordinasyon Birimi bu yaz sezonunda “Plajların rengi: MAVİ!“ sloganıyla 10 ilçede yer alan mavi bayraklı plajlarda çevre eğitim ve bilinçlendirme etkinlikleri düzenleyecek.

Mavi bayrak nedir?

Mavi bayrak nitelikli plaj, marina ve yatlara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Plajlar için 33, marinalar için 38, yatlar için ise 17 mavi bayrak kriteri bulunuyor. Bu kriterler plajda yüzme suyu kalitesi, çevre eğitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi, can güvenliği ve hizmetler başlıkları altında toplanıyor. Plajlardaki sıhhi tesislerin tamamının paket arıtma tesisi veya belediye arıtma tesisine bağlı olması da zorunlu kriterler arasında. Mavi bayrak adayı plajlar için Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği gereğince yaz sezonu boyunca 15 gün arayla deniz suyu numunesi alınıp mikrobiyolojik analizleri yapılıyor. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan analizlerin sonuçları yuzme.saglik.gov.tr adresinden düzenli olarak paylaşılıyor.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler