131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

YEŞİLTEPE GÜVEN TAZELEDİ

31 Mayıs 2022, Salı 07:01

     


DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Aliağa Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda tek adayla seçime giren sendikanın başkanı yeniden Sebahattin Yeşiltepe oldu.

DİSK’e bağlı Emekli Sen’in Aliağa Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen genel kurula DİSK’e bağlı Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe ve yönetimi, siyasi partilerin ilçe temsilcileri ve sendika üyeleri katılım gösterdi. Genel kurul divanın oluşturulmasıyla başladı.

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Ardından Emekli Sen Aliağa Şube Başkanı Sebahattin Yeşiltepe konuşmasına başladı. Başkan Yeşiltepe, “Üretmeyen, örgütlenmeyen toplumlar cehalet girdabında yok olur. Biz sınıfa dayalı kitle sendikasıyız. Biz üyelerimizin içerisinde 68,78 kuşağın var olduğu ve bunun bilinci ile hareket eden ideolojinin ürünüyüz. Kemal Türkler, Abdullah Baştürk iyi analiz edenlerdeniz. Biz Mahir Çayan’ları, Deniz Gezmiş’leri, İbrahim Kaypakkaya’nın direncini bilenlerdeniz. Hakların kardeşliğini ilke edinenlerdeniz. Tariş direnişini de 15,16 Haziran işçi direnişini de ve gezi eylemlerini de savunucularıyız. Ve yaşasın tam bağımsız Türkiye’yi bize şiar ettiren bu ülkenin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yılmadan bıkmadan yürüyenlerdeniz. Yani dostlar biz bunlarla çoğalıyoruz, gelişiyoruz. Üretmezsen tek adam rejimi ile yönetilirsin. Örgütlenmezsen emeğin hakkını alamasan emperyalizmin elinde oyuncak olur elindeki tüm üretim araçlarını yok eden faşizmin girdabına girersin. Örgütlenmezsen geleceğini yitirirsin, çevreni kirletirsin, kadınlarını sokak ortasında bağnaz ve yobazların güya namus adına öldürülmesine sesiz kalırsın. Dik durmazsan elindeki sendikayı alırlar satılırsın. Örgütlenmezsen ülken işgal edilir yandaş olursun. Feodal yapı içerisinde sen ben taraf olursun şovenizmin kirli oyunlarına düşersin. Havanı, suyunu, toprağını, kirletir doğanı talan ederler. Bu ülkenin geleceği gençler çaresiz bir şekilde geleceğinden umudu keser ülkesini terk eder. Bunun için üretmemiz gerekiyor ve örgütlenmemiz gerekiyor. Amasız, lakinsiz birlik olmak lazım. DİSK Emekli Sen olarak yılların birikimine sahip olan bizler örgütlenmeye ve üretmeye çalışan güçlü bir sendika olmaya çalışıyoruz. Türkiye’de 165 şube ve temsilciliklerle çoban ateşlerini çoğaltıyoruz. Kendi bölgemiz İzmir’de 43 şube ve temsilciliklerle 7 bine yakın üyelerimizle alanlarda yerimizi alıyoruz. Kendi hakkımızı ve ülkenin düşmüş olduğu tek adam saray anlayışına dur demek için demokratik hakkımızı almak için mücadelemize devam ediyoruz. Şu sloganı severim; Bu daha başlangıç mücadeleye devam. Bizde hiç yılmadan bıkmadan mücadeleye devam edeceğiz. Yeni katılımlarla daha da büyüyeceğiz. Hak ettiğimiz davayı kazanana kadar yaşasın DİSK yaşasın Emekli Sen yaşasın FERPA.” Dedi.

Yeşiltepe yeniden başkan

Konuşmanın ardından sendika üyesi Musa Çam ve Salih Karadayı’ya plaket takdimi yapıldı. Ardından seçime geçildi. Seçimde tek başkan adayı yine Sebahattin Yeşiltepe olurken sendika yönetiminde değişiklikler oldu. 300 üyesi bulunan sendikada 223 kişi oy kullandı. Sendikanın başkanlığına yeniden Sebahattin Yeşiltepe seçildi. Yönetim listesinde ise Osman Durmaz, Ergin Düzkaya, Sevil Köse, Ercan Gemici, İsmail Çakar ve Şükriye Babur yer aldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler