Hayvan salımı törenine katıldı
31 Mayıs 2024, Cuma 07:55Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bergama’da her yıl aynı dönemde yapılan geleneksel yayla serüvenini başlattı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bergama'da geçimini hayvancılıktan sağlayan üreticilerin geleneksel olarak düzenlediği hayvan salımı törenine katıldı. Çamavlu Köyü’nde düzenlenen geleneksel törende Başkan Dr. Cemil Tugay’ın yanı sıra Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Çavdar, Çamavlu Köy Muhtarı Mustafa Kocabaş, üreticiler, kooperatif ortakları, muhtarlar, çiftçiler ve yurttaşlar yer aldı. Geleneksel hayvan salımı öncesinde Başkan Tugay köy meydanında düzenlenen köy hayrına katıldı. Köy kahvesinde oturan Başkan Tugay, bölge halkıyla sohbet etti. Bergamalıların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tugay’a Halide Ferhan isimli Çamavlulu üretici, binde bir görülen dört çatallı çam kozalağı hediye etti.
Meranın kapısını Tugay açtı
Çamavlu ziyaretinin ardından geleneksel meraya hayvan salımına geçildi. Başkan Tugay, meranın kapısını açarak hayvanların yaz serüvenini başlattı. Bu yıl yaklaşık 10 bin küçükbaş ve 3 bin büyükbaş hayvan, yaz yolcuğu için 23 bin dekarlık Çamavlu Merası’na doğru harekete geçti. Küçükbaş ile büyükbaş hayvanların yaylaya doğru yolculukları iki gün boyunca devam edecek. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar altı ay boyunca bu yaylada kalacak.
“Olağanüstü bir yer”
Hayvan salımının ardından açıklama yapan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bölgenin kırsal kalkınması için desteklerin devam edeceğini ifade etti. Başkan Tugay, “Bulunduğumuz yeri 17 köy kendi küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarını yaz boyunca otlatmak üzere mera alanı olarak kullanıyor. Hakikaten olağanüstü bir yer. İnsan burayı görünce neleri koruması gerektiğini daha iyi anlıyor. Hayvanların doğal ortamda doğal şartlarda beslenerek yaşamaları, onların sütlerinin daha kaliteli, daha sağlıklı olması insana huzur veriyor” ifadelerini kullandı.
“Buranın var olması Türkiye için önemli”
Ziyarette Bergamalı çevrecilerle sohbet eden Başkan Tugay, “Kötü olan konu ise hemen tepenin ardında bir altın madeni olması. Bergama Çevre Platformu temsilcileri, o altın madeninin 5 yıldır çalıştığını, ama 50 yıl boyunca çalışma ihtimalinin yüksek olduğunu, genişledikçe, siyanürlü atıklar bıraktıkça aynı zamanda çok ciddi çevresel sorunlar yaratacağını, bu nedenle bu bölgenin tehdit altında olduğunu anlattılar. Bunları duyunca bütün keyfimiz kaçtı. Doğamıza, insanlarımıza, şehrimize, ülkemize borçlu olduğumuz bir şey var; bu tür zararların oluşmasına engel olmamız lazım. Hepimizin mücadele etmesi lazım. Şu an bunu yerinde görebiliyorum. Sorunları ve riskleri burada bırakıp da şehrimizde hiçbir şey yok olmuyormuş gibi yaşamak gerçekten çok büyük bir yanlış. Buranın var olması, korunması, örnek alan olarak kalması, İzmir için önemli, Türkiye için önemli, herkesin bunun farkında olması lazım. Bugün burada bu keyfi beraber yaşamaktan çok mutluyum ama diliyorum önümüzdeki beş yılı aynı keyifle yaşayalım. Benden sonraki belediye başkanı arkadaşlarımız da buraya geldiğinde aynı güzellikleri aynı şekilde görebilsinler” diye konuştu.
Tarihi Arasta Çarşısı’nı ziyaret etti
Hayvan salımı programının ardından ilçe merkezine gelen Başkan Tugay, Bergama Belediye Başkanı Tanju Çelik ile esnaf turu yaptı. Esnafın sorunlarını dinleyen Başkan Tugay ardından Tarihi Arasta Çarşısı’nı ziyaret etti. Tarihi çarşının sağlıklaştırılması, bölge turizminin geliştirilmesi için bilgi alan Başkan Tugay, tarihi çınar altında çay içerek esnafla sohbet etti.
(DERYA SÜNER)

İstanbul'da Dijital Dönüşümün Yükselen Değeri: WordPress Son

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçe belediyelerinin

Dilimizdeki Kekremsi Tatlar ve Buluttan Düşler Koleksiyonu kitaplarıyla insan

Basketbol Süper Ligi ekibi Aliağa Petkimspor, dış transferde Jehyve Floyd'un

Aliağa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Zaferin

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Bozköy'deki yangından etkilenen

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İYİ Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı Yücel Karaşan, halkı kin ve düşmanlığa

Aliağa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada orman yangınlarına karşı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Terörsüz Türkiye sürecindeki

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin geleneksel aşure etkinliği

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Adar, Tarım Politikalarından

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri

Yüzünüzle tamamen uyumlu, doğal ve estetik bir burun mümkün

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören