131019098
19 Mayıs 2024, Pazar

BÜYÜK ZAFERİN 97.YILI

31 Ağustos 2019, Cumartesi 06:29

     


30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılı tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da coşkuyla kutlandı. Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Kaymakamı Erhan Günay, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, Belediye Başkanı Serkan Acar, siyasi partilerin ilçe başkanları ve temsilcileri, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar hazır bulundu. Tören meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Sırayla Kaymakamlık çelengi, Garnizon Komutanlığı çelengi ve Belediye Başkanlığı çelengi anıta konuldu. Çelenk sunumunun ardından tören saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

“Zafer Bayramımız kutlu olsun”

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek kürsüye davet edildi. Konuşmasına protokolü selamlayarak başlayan Gürlek,” Bugün burada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için toplanmış bulunmaktayız. Türk milletini esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; Türk milletinin kahraman ordusu başta olmak üzere kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla topyekûn verdiği bir savaşın neticesinde Zafer Destanı’nı yazdığı gündür.” İfadelerine yer verdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihimizdeki yerinden bahsederek sözlerine devam eden Gürlek, “ Dünya döndükçe Anadolu’nun bir Türk yurdu olarak kalacağı bugün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramıyla tüm dünyaya duyurulmuştur. Al Bayrağımız göklerden, İstiklal Marşımız dillerden, bu vatan için toprağa düşmüş şehitlerimiz gönüllerden düşmez inşallah. Zafer Bayramımız kutlu olsun.” diyerek sözlerine son verdi.

Şehitlik ziyaret edildi

Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek’in konuşmasının ardından protokol üyeleri ve partililer Kaymakamlık makamında düzenlenen tebrikleri kabul etme etkinliğine katıldı. Kaymakam Erhan Günay’ın ilçe protokolünün tebriklerini kabulünden sonra Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitliğe gidildi. Şehitlik ziyaretinde mezar başında edilen dualardan sonra program son buldu.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler