131019098
2 Mayıs 2024, Perşembe

99. YIL COŞKUSU

31 Ağustos 2021, Salı 06:27

     


30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da doyasıya yaşandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan törene Kaymakam Ömer Karaman, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, oda başkanları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Tören ilk olarak meydanda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. İlk olarak Kaymakamlık makamı çelengi anıta sunuldu. Daha sonra Garnizon Komutanlığı çelengi ve son olarak Belediye Başkanlığı çelengi anıta sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı hep bir ağızdan söylendi. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasıyla devam etti.

“Yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunarız”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere Aliağa Hava İstihkam Kıdemli Başçavuş Cihan Cebeci kürsüye davet edildi. Cebeci konuşmasında, “ Asil Türk Milleti, kahraman Türk ordusuyla birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 99 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanır bir zafer kazanmıştır. 26 Ağustos’ta Malazgirt Savaşıyla Anadolu’nun kapılarını Türklere açan kahraman ordumuz 30 Ağustos zaferiyle de Anadolu topraklarının Türk vatanı olduğunu önünde durulmaz bir iradeyle ispatlamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk Ulusunun Kurtuluş Destanın son aşaması olan 30 Ağustos Zaferiyle Yüce Türk Milleti yokluğun ve imkansızlıkların hakim olduğu bir dönemde dahi mucizeler yaratabildiğini, istiklal ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Yüce Türk Milleti nezdinde güzide bir yer edinen Türk Silahlı Kuvvetlerinin disiplin, üstün vazife anlayışı ve damarlarında hissettiği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle üstlendiği her görevi başarıyla yerine getireceği milletimizce çok iyi bilinmektedir. Milli Egemenlik, Milli Şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk İlkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir. Bize bu zaferi kazandıran başta Ulu Önder Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan, millet ve bayrak için biran bile tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milletine şükranlarımızı sunarız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıl dönümü kutlu olsun.” Dedi.

Şehitlik ziyaret edildi

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri şiirlerini okudu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören şiirlerin okunmasının ardından son buldu. Daha sonra Kaymakam Ömer Karaman, Aliağa Garnizon Komutanı Faruk Altun, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet İmir, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra protokol üyeleri Aliağa Şehitliğini ziyaret etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler