Büyük zaferin 102. yılı
31 Ağustos 2024, Cumartesi 07:16Tweet |
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Aliağa’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 102. Yılı Aliağa’da kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlama programına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cemil Bozdemir, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri ve parti temsilcileri katıldı. Program, Aliağa Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Hava İstihkâm Uzman Çavuş Sinan Çelik yaptı.
“Eşine tarihte az rastlanan bir zafer”
30 Ağustos zaferinin Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olduğunu belirten Çelik, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden, 30 Ağustos 1922’de kazandığımız büyük zaferin 102.yılını kutlamanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Asil Türk Milleti, kahraman Türk Ordusu ile birlikte vatanına kast edenlere karşı 102.yıl önce eşine tarihte az rastlanan bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetler karşısında, Türk Ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. 102 yıl önce üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak, ya İstiklal ya ölüm parolasıyla, vatanı aydınlığa kavuşturmuşlardır. Kutsal ve tarihi gün vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.
Şehitlik ziyaret edildi
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Şehit Murat Coşkun Ortaokulu öğrencisi Nehir Meriç, yöresel şair Bahri Ar ve Kıbrıs Gazisi Doğan Kılıç ‘30 Ağustos’ konulu şiirlerini okudular. Aliağa Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin zeybek gösterisi ile Aliağa Belediye Bandosu’nun müzik dinletisi ise beğeni topladı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Garnizon Komutanı Hava Kurmay Albay Birol Balcı ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte kaymakamlık makamında tebrikatı kabul etti. Kutlama programı Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyareti ile sona erdi.
(HABER MERKEZİ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürlüğü

Eğitim-İş İzmir 7 No’lu Şube Başkanı Mustafa Gök, 23 Nisan Ulusal Egemenlik

17-19 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “Bilimfest Aliağa” yoğun

ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve Tramvay işletmeleri, İZTAŞIT araçları ile

Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan, Tüpraş İzmir Rafinerisi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 26. Haftasında Aliağa Petkimspor

Nesine 3.Lig 3.Grup 29. Hafta mücadelesinde sahasında Yozgat Belediyesi Bozokspor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı olağan meclis toplantısının

İzmir Tanzim Satış Marketleri’nin (İZMAR) ikinci şubesi, Menemen Ulukent'te

Alternatif müziğin üretken isimlerinden Yakarsu’nun yeni şarkısı ‘Yangınlarda’,

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, sanayi ve limanlar bölgesinde

İzmir'de Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Derneği üyeleri, kentteki bisiklet

Aliağaspor FK ile Aliağa Petkimspor sporcuları, Alia Park Atla Terapi ve Rehabilitasyon

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Bebekler için doğru zeytinyağını seçmek, onların sağlıklı gelişimi

Aliağa HABAŞ Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde dijital

Aliağa’da kamyonet kasasında göçmen taşıyan göçmen kaçakçısı,

Petkim’in üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracak modernizasyon

Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünde toplanan öğretmen, öğrenci ve veliler,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının ilk

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) 8.

Nesine 3. Lig 3. Grup 28. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, deplasmanda Bayburt

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. haftasında Aliağa Petkimspor deplasmanda,

Efendi Derneği, toplumsal sorumluluk bilinciyle hayır faaliyetleri yürütmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Barosu’nun

Aşk Melekler ve Kelebekler, Ey Sevgilim Yalnızlık, Beni Güzel Hatırla, Seviyorum

Hayatımızda bazı anlar vardır ki yalnızca yaşarken değil, sonrasında güzel anılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 43 yıl kente hizmet veren tanzim satış mağazalarını

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile EDM Bilişim arasında indirim protokolü

SALT Gençlik Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitimleri

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir