Cici Sokak’ta mülkiyet sorunu çözülüyor
31 Ağustos 2024, Cumartesi 07:15| Tweet |
Kültür Mahallesi, Cici Sokak’taki mülkiyet sorunu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın destekleriyle çözüme kavuşuyor.
Aliağa, Kültür Mahallesi, Cici Sokak’ta 45 yıldır süregelen mülkiyet sorunu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın girişimleriyle son buluyor. Daha önce orman arazisi olan, sonrasında ise yapılan çalışmalarla 2B statüsüne alınan Cici Sokak’taki 134 taşınmazın tapu alımına esas tebligatları gerçekleştirilen programla hak sahiplerine dağıtıldı. Hak sahiplerinin geniş katılımıyla organize edilen programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Tansu Kaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin, Milli Emlak Daire Başkanı Ali Aykut Tenğerli, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan Gülçin Aydın, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdür Yardımcısı Ozan Öktenoğlu, Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca ve yöneticileri katıldı.
Acar: “45 yıldır süregelen hayalimizin son aşamasına geliyoruz”
Müjdeli haberi hak sahipleriyle paylaşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, programın açılış konuşmasında şunları söyledi: “45 yıldır süregelen bir hayalimizin son aşamasına geliyoruz. 45 yıldır ikamet ettiğimiz, yurt edindiğimiz bu toprakların tapusunu alabilir miyiz hayali ile yaşadık. Yaklaşık dört yıl kadar önce Kültür Mahallesi Cici Sokak orman arazisi olarak geçiyordu. Orman Bölge Müdürlüğümüzün çalışmaları neticesinde burası 2B kapsamına alındı. İşlemleri tamamlanıp kadastroya devredildi. Kadastro burada parselleri ve hak sahiplerini belirleyerek konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Müdürlüğüne intikalini sağladı. 1 yıla yakın süren kıymet takdir çalışmalarıyla değer tespiti yapıldı. Hamza başkanım ve Ceyda vekilimiz bizlerin yanında durarak değer tespitlerinin düşürülmesinde yardımcı oldu. Son aşamada değer tespitleri hak sahiplerine gerek elden gerekse posta yoluyla tebliğ edilecek. Vatandaşlarımız, kendilerine yapılan tebligatlar sonrası üç ay içerisinde ilgili kuruma müracaatlarını yapabilecek. Vatandaşlarımız belirlenen ödeme seçenekleriyle tapularına kavuşacak. Biz her daim, buranın cefasını çeken sizlerin yanındayız. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a, AK Parti ilçe başkanımıza, Beşkardeşler Köylüleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Haşim Atmaca’ya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürü Halit Ergin ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gösterdiğiniz hoşgörü için en çok da siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah üç ay sonraki birlikteliğimizde tapularımızı alacağız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun”
“Tapular dağıtılırken inşallah yine hep beraber olacağız”
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, programda yaptığı konuşmada, “İnanıyorum ki hak sahiplerimiz tapularını aldıktan sonra Cici Sokak sosyal donatı alanlarıyla Aliağa’nın en değerli bölgelerinden birine dönüşecek. Tapular dağıtılırken inşallah yine hep beraber olacağız” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise yaptığı konuşmada “Aliağa’da bu sorunun çözümünde canla başla çalışan il müdürlüğümüze ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyorum. Bugüne kadar sabırla beklediğiniz için siz değerli hak sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Allah, hanenizde huzurla yaşamayı daim etsin” ifadelerine yer verdi.
(DERYA SÜNER)

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine

Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, 15. Türkiye Enerji Zirvesi'nde Aliağa'daki

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, geçen ay limanlarda 46 milyon

Milli Eğitim Bakanlığınca, öğrencilere gerçek cihaz ve atölye ortamlarının

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın olağan genel kurulu 13 Ocak

Aliağa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından, 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin

Aliağalı yüzücüler, Trabzon’da yapılan Türkiye Finali yarışlarını

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, kuyuların yenilenmesi, Sarıkız

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Cumhurbaşkanı

Aliağa’da kurulan Demokrasi ve Kültür Derneği, ilk genel kurulda başkanlık

Modern hayatın sesleri arasında kaybolmuş insanın iç dünyasına ışık tutan

Estetik duruşa önem veriyor ve vücudunuzu daha fit görmek istiyorsanız

Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilişinin 91. yıl dönümü

Aliağa Belediyesi, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere ücretsiz

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, etkinlikler, gösteriler,





















