131019098
23 Nisan 2024, Salı

KAYMAKAM KARAMAN: “ALİAĞA’DA YIKIM YAŞANMADI”

31 Ekim 2020, Cumartesi 06:45

     


Dün, merkez üssü Ege Denizi olarak açıklanan 6.6 şiddetindeki deprem Aliağa’da da şiddetli bir şekilde hissedilirken vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kaymakam Ömer Karaman, ilçede herhangi bir binada yıkım yaşanmadığını ancak bazı binalarda depremden kaynaklı boya çatlaklarının oluştuğunu açıkladı.

Dün İzmir’de merkez üssü Ege Denizi açıkları olarak açıklanan bir deprem meydana geldi. Gerçekleşen deprem İzmir merkezinde yıkıma sebep oldu. Bazı binalarda yıkım yaşanırken bazı binalarda çatlakların meydana geldiği görüldü. Depremin şiddetinin 6.6 olarak belirlendiği duyuruldu. Depremin şiddetinin yüksek olmasından kaynaklı sarsıntılar çevre illerden de hissedildi. Deprem sonrasında İzmir Merkezine Afet ve Acil Durum ekipleri (AFAD) devreye girdi. Ekipler İzmir merkezinde yıkılan binalarda arama ve kurtarma çalışmalarına başladı.

“Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger deprem sonrasında bir açıklamada bulundu. Vali Köşger: "Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda. İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu." ifadelerini kullandı.

Aliağa’da yıkım yaşanmadı

İzmir’de yıkıma neden olan deprem Aliağa’da da şiddetli bir şekilde hissedildi. Deprem sırasında vatandaşlar kendilerini sokağa attı. Cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman ve Belediye Başkanı Serkan Acar deprem sonrasında Aliağa sokaklarına inip vatandaşlara bir araya geldi. Sahada araştırmalarda bulunan Kaymakam Karaman, Aliağa’da herhangi bir binada yıkım yaşanmadığını ancak bazı binalarda depremden kaynaklı boya çatlaklarının oluştuğunu tespit ettiklerini açıkladı.

“Hepimize geçmiş olsun”

Deprem sonrasında Aliağa Belediyesi tarafından vatandaşlara, meydana gelebilecek artçı depremlere karşı uyarı anonsları geçildi. Anonslarda Aliağalılara evlere girmeyin uyarısı yapıldı. Ayrıca Aliağa Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesabından, “ Geçmiş Olsun Aliağa, Başın sağ olsun İzmir Değerli Komşularımız; Seferihisar açıklarında meydana gelen ve Ege Bölgesinin tamamında hissedilen 6.6’lık Deprem Aliağamızda da oldukça şiddetli hissedilmiştir. İzmir ve çeşitli yerlerde bina enkazları altında kalan vatandaşlarımız için dua ediyor; Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımız için rahmet, tüm İzmir’e sabır ve başsağlığı diliyoruz. İlerleyen saatlerde artçı deprem olasılığına karşı lütfen bir süre açık alanlarda bekleyelim. Yaşadığınız konut hasarlı ise kesinlikle binaya girmeyiniz ve ekiplerimize Alo 153 vasıtasıyla bilgi veriniz. Yaşanan Deprem nedeniyle oluşan bir sorun, ihtiyaç ve bildiriminiz için Alo 153 Hilal Masa telefonumuzu arayabilir ve 0530 277 2222 Nolu Whatsapp Hattımıza mesaj gönderebilirsiniz. Hepimize geçmiş olsun.” İfadelerinin yer aldığı bir açıklama paylaşıldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler