Yılmaz, hakkındaki iddialara açıklık getirdi
31 Ekim 2022, Pazartesi 06:07Tweet |
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, soruşturma geçirdiği ve görevden alınacağı iddialarına açıklık getirdi.
Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, soruşturma geçirdiği ve görevden alınacağı iddiaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, süreci başından sonuna Aliağa Ekspres’e anlattı. Normalde halk eğitim merkezi müdürlüklerinin kurs denetimlerine giderken kullanılması için birer aracının olduğunu ifade eden Ebru Yılmaz, “Ancak Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nin böyle bir aracı yok. Daha önce Aliağa’daki köy ve mahallelerde bu kadar kurs açılmamış, doğru düzgün ilgilenilmemiş, ben bütün uzak mahallelerin hepsinde kurslar açtım. Kurumda böyle bir araç olmadığı için ben de Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olduğum günden bu yana bu kursları denetlemeye giderken, daha önceleri ilk iki yıl şahsi aracım vardı ve onunla gidip geldim. Bunu kurumdan hiçbir ödenek talep etmeden yaptım.” Dedi.
“Her şey yasal ve belgeli”
1,5 yıldır şahsi aracının olmadığını, o nedenle Okul Aile Birliği ile oturup araç sorununu çözmek için yasal çerçevede ne yapabileceklerini konuştuklarını anlatan Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz, “Zaten yakın mahallelerdeki kurslara ben kendi imkanlarımla gidiyordum. Uzak mahallelere gidebilmek için de bir karar aldık ve her şey yasal olsun istedik. Tutanak defterine kararımızı aldık. Uzak mahallelere ticari taksi ile gidilmesine karar verdik. Araştırma yaparak en uygun fiyatı veren, normal ücret tarifesinden daha ucuza bir ticari taksi ile anlaştık. Ticari taksiyi her kullanışımızda faturamızı alıp nereye gidildiğini yazdık. Her şey yasal ve belgeli. Ben Karşıyaka’dan İZBAN ile her gün Aliağa’ya geliyorum. İZBAN istasyonunda indiğimde kuruma yürüyerek geliyorum. Bir kez bile şahsi olarak ticari taksi çağırmadım.” ifadelerini kullandı.
“Usul hatasından dolayı ceza aldım”
Kendisi hakkında CİMER’e ticari taksiyi şahsi işlerinde kullandığı yönünde şikayette bulunulduğunu ifade eden Yılmaz, “Bunun üzerine soruşturma başlatıldı ve konuyu incelemek üzere müfettiş gönderildi. Gelen müfettiş yaptığı incelemeler sonucunda herhangi bir yolsuzluk yapılmadığını gördü. Ancak usul hatası olduğunu, alınan kararın İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden onaylatılması gerektiğini söyledi. Bizim tek hatamız bu. Ancak daha önce görev yaptığım kurumlarda böyle bir şeyle karşılaşmadığım için bunun böyle yapılması gerektiğini bilmiyordum. Usul hatası yaptığım için kınama cezası ve bir de ticari taksiye verilen ücretlerin geri ödenmesi yönünde ceza aldım. Ben de yasal faiziyle bu ücreti ödedim ve bu konu kapandı. Ancak ben bu cezayı aldıktan sonra bunu büyüttüler. Oysa müfettiş raporunu okusalar işin aslını öğrenecekler. Benim ticari taksiyi sadece kurs denetimlerine giderken kullandığımı görecekler. Birçok basın kuruluşunda bu konu abartıldı. Konunun aslını bilenler bana destek oldu. Şu an bir sıkıntı yok ve görevimin başındayım.” Diye konuştu.
(VOLKAN GÜNDÜZ)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının