131019098
26 Nisan 2024, Cuma

SALGIN GÖLGESİNDE BÜYÜK İKRAMİYE HAYALİ

31 Aralık 2020, Perşembe 06:45

     


Büyük ikramiyeyi 100 milyon lira olarak belirleyen Milli Piyangonun, 2021 Yılbaşı Özel Çekilişi bu gece gerçekleştirilecek. Piyango bileti alan Aliağalılar ülkenin şanslı kişisi olup, yeni yıla zengin girmenin hayalini kuruyor.

Geçtiğimiz Mart ayından beri ülkemizde etkisini gösteren Koronavirüs salgınını yeni yılla birlikte geride bırakmayı umut eden Aliağalılar geçmiş yıllara oranla daha az sayıda piyango bileti alsa da büyük ikramiyeyi kazanıp yeni yıla zengin girmenin hayalini de kuruyor. Satılan biletlerden kalan primlerin az kazanç getirmesi sebebiyle seyyar bayiliği bırakan bilet satıcılarının yanı sıra Hükümetin uyguladığı Koronavirüsten korunma tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına takılan seyyar piyango bayilerinden dolayı vatandaşlar biletlerini daha çok piyango bayilerinden alıyor.

ÇEYREK BİLET DAHA ÇOK SATILIYOR

İstiklal Caddesi üzerinde piyango bayiliği yapan bir yetkili; seyyar piyango bayi sayısının azlığı ve şans oyunlarının son zamanlarda sıklıkla devretmesiyle birlikte kazanma ihtimalinin düşük olmasından ötürü vatandaşların biletlerden uzak durduğunu, bunun da bilet satışlarını geçmiş yıllara oranla düşürdüğünü, satılan biletlerin daha çok çeyrek bilet olduğunu ifade etti. Bilet almaya gelen bir Aliağalı kısıtlama sebebiyle dışarıya çıkamayan komşusu için bilet aldığını söylerken bir diğer Aliağalı ise büyük ikramiyenin kendisine çıkacağı konusunda umudunun olduğunu söyledi. İstiklal Caddesi üzerinde satış yapan başka bir piyango bayisi de, geçmişten günümüze kadar biletine ikramiye isabet etmeyen vatandaşların zamanla bilet almaktan vazgeçtiğini söyledi.

TEK SEYYAR PİYANGOCU İSTİKLAL CADDESİ’NDE

Aliağa’nın tek seyyar piyango bayisi olduğunu söyleyen Metin Kılıç, satışlarını İstiklal Caddesi’nde sürdürdüğünü, satışların ise son bir haftadır iyi olduğunu, vatandaşların daha çok çeyrek bilet aldığını söyledi. Satışlar bugün sona ererken, biletler ise tam 100, yarım 50, çeyrek 25 TL’den satılıyor.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler