100. YIL MARŞI ŞİİR VE BESTE YARIŞMASI'NIN İLK ETABI TAMAMLANDI
1 Kasım 2021, Pazartesi 06:37| Tweet |
Cumhuriyetin 100'üncü yılına unutulmaz bir armağan bırakmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nda şiir kategorisinin kazananları belli oldu. Başkan Tunç Soyer, "İzmir 100. Yıl Marşıyla ülkemizin her köşesinde umudu çoğaltacak" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet’in kazanımlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği Cumhuriyetimizin 100. Yıl Marşı Şiir ve Beste Yarışması'nın ilk etabı olan şiir yarışmasının kazananları açıklandı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yapılan 100.Yıl Marşı Şiiri Deklarasyon Töreni'ne İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in yanı sıra eski Kültür Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis İkinci Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanı ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi, besteci ve etnomüzikolog Prof. Dr. Ahmet Yürür, çok sayıda sanatçı, akademisyen ve sanatsever katıldı.
"Cesaretimizi hiç eksiltmeden çalışmakla mükellefiz"
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bayramda böyle bir onuru paylaşmanın gururunu yaşadığını belirterek yarışma süreci hakkında bilgi verdi. Başarı elde eden yarışmacıları tebrik eden Soyer, "İnanıyorum ki yarışmamızın ikinci aşamasında birbirinden güzel bestelerin başvurusu yapılacak ve seçici kurulumuz Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına en çok yakışacak besteyi başvurular arasından seçecek. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını; demokrasi, özgürlükler ve adalet ile taçlandırmak için cesaretimizi hiç eksiltmeden çalışmakla mükellefiz. Bir asırdır Cumhuriyetimizin değerlerini koruyup sahip çıkan İzmir, inanıyorum ki 100’üncü yıl marşıyla ülkemizin her köşesinde umudu çoğaltacak. Demokratik ve özgür bir yaşamın teminatı olan Cumhuriyetimizin 98’inci yılını bir kere daha kutluyorum" diye konuştu.
Başkan Soyer kazanan 5 şiiri açıkladı
Açılış konuşmasının ardından Başkan Soyer, seçici kurul değerlendirmeleri sonucu en yüksek puanı alan 5 şiiri, şairlerin rumuzlarını açıkladı. Kazananların rumuzları "Zeytin", "Bu Coşkuyla", "301675", "6 yüzyıl 7", "352591" oldu. Açıklanan şiirleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçıları seslendirdi. Kazanan şiirler www.izmir.bel.tr internet sitesi üzerinden yayımlandı.
497 şiir arasından seçildi
İki etaplı yarışmanın ilk aşaması olan şiir yarışmasında 1 Ekim’de başvuru süreci tamamlandı. 497 başvurudan 40'ı yarışma şartnamesine uymadığı için değerlendirilme dışında bırakıldı. Jüri üyeleri, başvurusu onaylanan eserleri uygunluk, teknik ve estetik olmak üzere üç ana başlık altında değerlendirerek puanladı.
Beste yarışmasının final konseri 29 Ekim 2022'de
Yarışmanın ilk etabının ardından beste yarışmasına geçilecek. Başvurular 1 Eylül 2022’ye kadar yapılabilecek. Yarışmada şiir kategorisinde ödüle değer görülen beş eserin sözleri kullanılabileceği gibi beste sahipleri kendi ya da başka bir şairin sözlerini de tercih edebilecek. Toplamda 10 eser seçilerek finale çıkacak. Yarışmanın final konseri, kazananın ilan edilmesi ve ödül töreni ise 29 Ekim 2022’de yapılacak.
Ödüllerin dağılımı
Yarışmanın ilk etabında eseri seçilen 5 şair 10 bin liralık para ödülü kazandı. Beste kategorisinde ise birinciye eğer marşın sözleri kendine aitse 200 bin lira para ödülü verecek. Marşın sözleri başka bir şaire aitse birinci seçilen besteci ile şair 200 bin lira para ödülünü paylaşacak. Yarışmanın birinci etabında seçilen 5 şiirden birinin şiirinin bestelenmesi halinde 10 bin lira para ödülü almış olan bu şaire ayrıca 90 bin lira daha para ödülü takdim edilecek. Ayrıca finale kalan 9 besteciye de 10'a bin lira mansiyon ödülü verilecek.
Seçici Kurul'da yer alan isimler
Halkın görüşlerine de başvurulacak yarışmanın Seçici Kurulu’nun danışman üyeleri eski Kültür Bakanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis İkinci Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan, İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanı- İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Ulvi Puğ’dan oluşuyor. Asil Üyeler ise Yazar ve Müzisyen Zülfü Livaneli, Şair, Yazar ve Oyuncu Sunay Akın, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) Orkestra Şefi Prof. Dr. Gürer Aykal, Ankapella Korosu Kurucusu, Koro ve Orkestra Şefi Doç. Dr. Ahter Destan, Maltepe Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Besteci Turgay Erdener, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi ve Orkestra Şefi Prof. Dr, Rengim Gökmen, Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı ve Besteci Prof. Dr. Mehmet Can Özer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi, besteci ve etnomüzikolog Prof. Dr. Ahmet Yürür olarak sıralanıyor. Seçici Kurul Yedek Üyeleri ise Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü ve Keman Sanatçısı Emel Sevil Özer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Bando Şefi Bayer Tunalı ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Proje Koordinatörü ve Besteci Çağlar Yıldırım’dan oluşuyor.
(HABER MERKEZİ)

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci





















