131019098
19 Nisan 2024, Cuma

ALİAĞALILAR MFÖ İLE COŞTU

1 Kasım 2021, Pazartesi 06:39

     


Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümünü etkinlikleri çerçevesinde Aliağa’da sahne alan Türk rock müziğinin sevilen grubu MFÖ, en güzel parçalarını Aliağalılar için seslendirdi.

Cumhuriyet’in 98’inci yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Aliağa Belediyesi, Cumhuriyet Fener Alayı düzenledi. Bayrak ve meşalelerle yürüyen Aliağalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı. Cumhuriyet Fener Alayı ve Korteji için binlerce Aliağalı Aliağa Belediyesi Spor Salonu önünde bir araya geldi. Coşkulu kalabalık ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklarla; İstiklal Caddesi, Hükümet Caddesi güzargahından kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’nda davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yaptığı konuşmanın ardından kendisiyle harmandalı oynamak isteyen bir vatandaşın isteğini kırmadı. Başkan Acar’ın 78 yaşındaki Hatice Uygun ile karşılıklı oynadığı harmandalı alandaki binlerce kişiden büyük alkış aldı.

MFÖ en güzel parçalarını Aliağalılar için seslendirdi

Fener alayının ardından sahne alan Türk rock müziğinin sevilen grubu MFÖ, en güzel parçalarını Aliağalılar için seslendirdi. Sahneye “Mazeretim Var Asabiyim Ben” adlı unutulmaz parçasıyla başlayan efsane grubun solistleri Mazhar, Fuat ve Özkan mest eden şarkılarının yanı sıra üstün sahne performanslarıyla da izleyenlerden sık sık alkış aldı. Özellikle grup solisti Özkan’ın kendine özgü tarzı ile söylediği şarkılar alandakileri kendine hayran bırakırken konser “Sude” şarkısı ile son buldu. Şarkıların büyük bir bölümünü grupla birlikte söyleyen Aliağalılar, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşadı.

Helvacı Kilimi hediye edildi

Konser sonunda Cumhuriyet kutlamalarına katılımlarından dolayı MFÖ’ye teşekkür eden Aliağa Belediye Serkan Acar, grubun solistlerine Helvacı Mahallesi’nde kendine özgü dokumasıyla 500 yılı aşkın bir geçmişe sahip Helvacı Kilimi hediye etti. Mazhar-Fuat ve Özkan’a hediyeleri, kilim dokumalarını el emeği ile yapan Aliağa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Berrin Argunhan ile kooperatifte görev yapan üretici kadınlar takdim etti.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler