Haziran’da sanata doyacağız
2 Haziran 2023, Cuma 06:55| Tweet |
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayında düzenleyeceği kültür-sanat etkinlikleri, yaza renk katacak. 36. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılışına ev sahipliği yapacak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sanatseverler L'acheron’un müzikal gösterisi ile buluşacak.
Türkiye’nin önemli kültür-sanat mekanlarından olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), Haziran ayında da çok önemli kültür-sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İKSEV tarafından 2 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında 36. Uluslararası İzmir Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde olacak. Açılış şef Oğuzhan Balcı yönetiminde Özgecan Günöz ve Can Özhan'ın solistliğindeki İZDSO konseri ile başlayacak. Konser, 2 Haziran Cuma günü AASSM Büyük Salon’da olacak. 15 Haziran tarihinde ise yine 36. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında AASSM Büyük Salon’da geleneksel, çağdaş, bilgisayar destekli müzik, dans, tiyatro gibi farklı disiplinlerden sanatçılarla çalışan L'acheron müzikal bir gösteri sunacak. Konserlere katılmak isteyenler www.biletinial.comya da İZDSO gişelerden biletlere ulaşabilir. Festival bilgilerine ise http://www.iksev.org/tr/iksev adresinden ulaşılabilir.
Prof. Dr. Ahmet Yürür'ü anma etkinliği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, elli yıllık meslek hayatında Türkiye’nin kompozisyon, müzikoloji ve müzik yöneticiliği gibi önemli alanlarına sıra dışı katkılarıyla tanınan çağdaş Türk besteci ve kompozisyon öğretmeni Prof. Dr. Ahmet Yürür’ü anacak. 13 Şubat 2023 tarihinde hayata gözlerini yuman Yürür için 5 Haziran saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da anma etkinliği yapılacak.
Çoksesli Çocuk Korosu konseri
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çoksesli Çocuk Korosu, 17 Haziran Cumartesi günü konser verecek. Sanat yönetmenliğini İbrahim Yazıcı'nın, koro şefliğini Türker Barmanbek'in, koro şefi yardımcılığını ise Halil İbrahim Aydın'ın üstlendiği konser, 13.00'da İzmirli dinleyicileriyle buluşacak. Konsere katılım ücretsiz olacak.
Zuhal Olcay AASSM sahnesinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 – 23 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenecek 3. İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali kapsamında ise sanatçı Zuhal Olcay 19 Haziran'da AASSM sahnesine konuk olacak. Saat 20.30’da başlayacak konserin biletlerine ise www.aassm.org.tr, www.kultursanat.izmir.bel.tr adresinden ulaşılabilir.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Belediyesi personelinin sürpriz doğum günü kutlamasında konuşan

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın olağan genel kurulu 26 Ocak’ta

İMEAK DTO Aliağa Şubesi’nde yılın son meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenen “Zaman

Ziraat Türkiye Kupası B Grubu ilk maçında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı

İZSU, kış yağışları öncesi İzmir genelinde 12 ilçede binlerce yağmur suyu

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, kabul edilen 2026 bütçesini

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, depremde zarar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Kooperatifçilik

Aliağa Siteler Mahallesi’nde, protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla açılan

Günümüzde birçok insan, büyük şehirlerin kalabalığından

Kişisel bakım dünyası artık sadece makas ve fırça darbelerinden ibaret

FIBA Europe Cup N Grubu’nun 2. maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Casademont

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Ozan Yıldızbaş, iki önemli

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkan adaylığını açıklayan

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 16. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, sahasında konuk

CHP Aliağa İlçe Başkanı Barış Eroğlu, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın

Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Heydar Aliyev, vefatının 22. yılında Aliağa’da

Aliağa Robotik Kodlama Kişisel Gelişim Kursu öğrencileri, Roma’da düzenlenen

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında kendi sahasında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’nın mahallelerinde asfalt yama

Türk rock sahnesinin deneyimli davulcusu Alpay Şalt, enerjisi ve özgün

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup ikinci tur N Grubu’nda, İtalya deplasmanında

Esra Yüksel, ilk romanı Suretler İzler Gölgeler ile aile hafızasının

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik kooperatif davasının görülmesine


















