131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

'RADYO GÜNLERİ'NDE ALİAĞALI RADYOCU

3 Mayıs 2017, Çarşamba 06:51

     


TRT tarafından 90. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte Aktif FM spikerlerinden Aykut Bayındır  seçilen 3 erkek programcı arasına girdi.

 

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), uluslararası katılımlı "Radyo Günleri" buluşmasını, 2-7 Mayıs tarihleri arasında İzmir ve Bursa'da aynı anda gerçekleştirecek.

TRT Radyo tarafından 2009'dan itibaren her yıl mayıs ayının ilk haftasında yapılan "Radyo Günleri" buluşması kapsamında, Türkiye'nin farklı illerinde uluslararası katılımlı etkinlikler düzenleniyor.

Bu yıl, İzmir ve Bursa'nın ev sahipliğinde 2-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek "Radyo Günleri"ne, Gagavuzya, Bosna Hersek, Gürcistan, KKTC, Afganistan, Ukrayna, Romanya, Makedonya, Irak, Kazakistan ve Tunus'tan kamu yayını yapan toplam 24 radyonun temsilcileri katılacak.

Türkiye'deki kamu ve özel radyo kanallarının halkla buluştuğu etkinlik, mesleki bilgi ve tecrübelerin paylaşımına da katkı sunacak.

 

Bursa ve İzmir'e "Radyo Köyü" kurulacak..

Türkiye Radyoları'nın 90'ıncı yaşı dolayısıyla gerçekleştirilecek olan, stüdyoya dönüştürülmüş otobüsle 90 saat kesintisiz olarak planlanan yayının 90'ıncı saati ile İzmir Radyo Günleri'nde final yapacak.

"Radyo Günleri" etkinlikleri kapsamında, İzmir Gündoğdu Meydanı ve Bursa Kent Meydanı içine Radyo Köyü ile İzmir Alsancak Meydanı, Gündoğdu Meydanı ve Bursa Kent Meydanı'nda cam stüdyolar kurulacak. Uluslararası bağlantılı canlı yayınların yapılacağı etkinliklerde, 15 Temmuz demokrasi standı ve radyonun tarihini anlatan sergi açılacak.

Diksiyon ve ses eğitimi ile radyo tiyatrosu eğitimi de verilecek etkinliklerde, drama dinleme masaları, radyo hatırası fotoğraf çekim alanı oluşturulacak, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, çok sesli müzik toplulukları ve tasavvuf müziği konserleri gerçekleştirilecek.

 

Aykut Bayındır 3 erkek programcı arasında

Aliağa Aktif Radyo'da programcı olarak çalışan genç yetenek Aykut Bayındır da TRT'nin "Radyo Günleri Buluşması" için seçtiği üçü kadın üçü erkek 6 programcı arasına girdi. Bayındır, Aliağa Enka Spor Salonu'nda Petkim Spor'un basketbol maçlarını izleyen taraftarların yakından tanıdığı bir isim.

Aliağa'daki basketbol maçları esnasında yaptığı coşkulu anonslarla takımı ateşleyen, adeta Petkim Spor'un 13. oyuncusu olan Bayındır, Show Türk'te yayınlanan ve ulusal bir proje olan "Sosyal Güvenlik Kılavuzu" adlı programın da moderatörlüğünü yapıyor.

Değişik zamanlarda çeşitli projelerde yer alarak seslendirme yapan Aliağa'nın genç yeteneği, International Short Film adlı kısa film projesinde Justice (Adalet) adlı filmde de seslendirme yaparak ödül kazanmıştı.

Bayındır 3-5 ve 7 Mayıs tarihlerinde Alsancak Vapur İskelesi'nden canlı radyo yayını yapacak. 3 Mayıs'ta 10:00-16:30, 5 Mayıs'ta yine 10:00-16:30 ve 7 Mayıs'ta ise 14:00-19:00 saatleri arasında TRT Kent Radyo mikrofonlarında dinleyicilerle buluşacak olan Bayındır "Radyo ve radyoculuğa dair öğrenmek istediğiniz ne varsa, kurulacak olan Radyo Köyü'nde cevabını bulabilirsiniz. Festival havasında geçireceğimiz bu harika dört gün içerisinde sevenlerimle birlikte olmak beni mutlu edecektir. İzleyicilerimizle bir yandan sevilen şarkıları dinlerken bir yandan da sohbet etme imkanı bulacağız." dedi. 

(BÜLENT PINARBAŞI)







 
Son Eklenen Haberler