Menemen Uluslararası Çömlek Festivali’ne Hazırlanıyor
3 Ağustos 2022, Çarşamba 09:33Tweet |
Menemen Belediyesi’nin Ekim ayında ilkini gerçekleştireceği Uluslararası Menemen Çömlek Festivali’nin hazırlık toplantısında konuşan Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Artık Menemen çömleğinin dünyada söz sahibi olma vakti geldi. Eşsiz çömleklerimizi ve ustalarımızı dünyaya tanıtacağız” dedi.
Menemen Belediyesi’nin 7-9 Ekim 2022 tarihleri arasında planladığı Uluslararası 1. Menemen Çömlek Festivali’nin hazırlık toplantısı Tepe Sosyal Tesisleri’nde düzenlendi. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan başkanlığında düzenlenen toplantıya, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve Menemen’deki çömlek ustaları katıldı. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, katılımcılara imaj ve içerik ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
Türkiye ve dünya üzerinde birçok ustayı bir araya getirecek Uluslararası Çömlek Festivali’nin ilkini gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, toplantıya katılan tüm çömlek ustalarına teşekkür etti. Menemen’in çömlekçilik konusunda “eşsiz” işler çıkardığına dikkat çeken Pehlivan, “Çömleği ile meşhur Menemenimizde haklı bir iddiamız var. Geç kalınmış hamleleri yaparak Menemen çömleğini dünyaya tanıtacağız. Çömleğimizin dünya da söz sahibi olma vakti geldi. Yıllardır yapıla gelen ulusal ya da uluslararası tüm çömlek festivallerinden daha etkileyici bir festivali hep birlikte gerçekleştirmeyi, Menemen var oldukça kuşaktan kuşağa geliştirilerek taşınmasını çok istiyoruz. Sorumluluğumuzun bilincinde ve ciddiyetindeyiz. Tüm hazırlıklarımızın, heyecanımızın kaynağında bu var. Bu tür organizasyonları başarılı yapan, görkemli kılan şey, işin özü olan değerlerin tümünün bir araya getirilmesidir. Bu nedenle ilçemizin tüm değerlerini bu festivalde bir araya getirmeyi, buluşturmayı, kaynaştırmayı çok önemsiyoruz. Ben, başkan yardımcılarım, mesai arkadaşlarım, bilgisine güvendiğim yol arkadaşlarım, hepimiz bu büyük başarıya katkı koymak, bir parçası olmak, sonunda “biz yaptık” diyebilmek için kollarımızı sıvadık. Bu ortak hayali gerçekleştirmek için hazırız. İlgi ve samimiyetiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu birlikteliğimizin, güçlenerek, gelişerek devam etmesini ümit ediyorum. Bunun için elimden ne geliyorsa yapacağımı bilmenizi istiyorum” diye konuştu.
Çömlek Festivali’nin Menemen’in hak ettiği değeri kazandıracağına inancını dile getiren Menemen Çömlekçiler Derneği Başkanı Bilal Deniz de, “Buradaki amacımız bu mesleğe yıllarını veren ustalarımızın ve el emeği ürünlerin dünya ülkeleri tarafından da görülmesi ve tanınması. Sayenizde geç kalınmış bir festivali Menemen ilçemizde gerçekleştireceğiz. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
(HABER MERKEZİ)

İstanbul'da Dijital Dönüşümün Yükselen Değeri: WordPress Son

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde ilçe belediyelerinin

Dilimizdeki Kekremsi Tatlar ve Buluttan Düşler Koleksiyonu kitaplarıyla insan

Basketbol Süper Ligi ekibi Aliağa Petkimspor, dış transferde Jehyve Floyd'un

Aliağa’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Zaferin

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Bozköy'deki yangından etkilenen

Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı

İYİ Parti Aliağa Kurucu İlçe Başkanı Yücel Karaşan, halkı kin ve düşmanlığa

Aliağa Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada orman yangınlarına karşı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Terörsüz Türkiye sürecindeki

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi’nin geleneksel aşure etkinliği

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Adar, Tarım Politikalarından

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları, Demokrasi Meydanı’nda düzenledikleri

Yüzünüzle tamamen uyumlu, doğal ve estetik bir burun mümkün

Aliağa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde "Zaferin

Kendi hikâyesini notalara döken müzisyen Anıl Kaplanoğlu ile müzik

FIBA Avrupa Kupası'nın yeni sezonunda mücadele edecek takımlar belirlendi.

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören