Bergama Kermesi’ne katıldı
4 Eylül 2024, Çarşamba 06:59Tweet |
Türkiye'nin ilk yerel kermesi olan 88. Uluslararası Bergama Kermesi başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay kermesin açılışına katıldı.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla yapılan Türkiye'nin ilk yerel kermesi 88. Uluslararası Bergama Kermesi, coşkulu bir törenle başladı. Bu yıl 2-8 Eylül tarihleri arasında konser, söyleşi, panel ve daha birçok sanatsal etkinliğin yapılacağı 88. Uluslararası Bergama Kermesi, Endüstri Meslek Lisesi'nin önünde buluşulan kortej ile başladı. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik ile eşi Evrim Çelik'in ev sahipliğinde yapılan kermesin açılışına ve korteje İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Bergama Kaymakamı Avni Oral, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ziyver Kaya, Bergama İlçe Jandarma Komutanı Abdulkadir Kütükçü, Bergama Garnizon Komutanı Tank Albay Hüseyin Dindar, CHP Bergama İlçe Başkanı İsmail Durmaz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, yabancı konuklar ve Bergamalılar katıldı. Endüstri Meslek Lisesi'nden başlayan kortej, Cumhuriyet ve Atatürk Caddesi'nden devam ederek İstiklal Meydanı'na ulaştı. Kireççiler Sokağından Şadırvan Camii ve sonrasında Cumhuriyet Meydanı'na dönüldü. Başkan Tugay ve beraberindekiler, Bergamalıları selamlarken çocuklara da lunapark bileti hediye etti.
“Yaptığımız etkinlik büyük gurur ve onur vesilesi”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Gerçekten görkemli bir etkinlik. Türkiye'de 88'incisi yapılan kaç tane etkinlik var bilmiyorum ama İzmir Fuarı'nı da bugünlerde gerçekleştiriyoruz. Onun 93'üncüsü. İzmir'in ayrılmaz parçası, gözbebeği. Bergama'nın da yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla gerçekleştirmeye başladığı, bugün 88'incisinin açılışını yaptığımız güzel etkinlik bizler için büyük gurur ve onur vesilesi. Aynı zamanda bir miras. Bergama dünyanın en eski antik kentlerinden birine sahip ve UNESCO Kültürel Mirası olarak kabul ediliyor” dedi. Ulusumuzun yaratmış olduğu değerlere ve bugüne taşıdığı mirasa dikkat çeken Tugay, sözlerine şöyle devam etti: “Ne mutlu bu mirasın değerini bilenlere, ne mutlu bu ülkenin değerini bilenlere, ne mutlu bu ülkenin güzel büyük asil milletine. Hepimizin birinci görevi sahip olduğumuz değerlerin farkında olmak, o değerlere sahip çıkmak, ikinci ve daha önemli görevimiz ise ülkemizi, değerlerimizi daha ileriye taşımaktır. Çocuklarımıza, gençlerimize borcumuz olan güzel ülkeyi hep beraber kuracağız. Size olan borcumuzu ödeyeceğiz. Bize olan güveninizin karşılığını mutlaka ödeyeceğiz. Ülkemizi, şehrimizi çalışarak çok daha ileriye hep beraber götüreceğiz.”
Dolu dolu bir kermes diledi
88. Uluslararası Bergama Kermesi'nin doğuşunu anlatan Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “Bu şehirde doğmuş, büyümüş, ilçeye hizmet etmiş kardeşiniz olarak ve şimdi belediye başkanı olarak haklı bir gurur içindeyim. Çocukluğumda, lise yıllarımda, gençliğimde bu kermesi hep merakla, ilgiyle takip ettim. Bu kermese şahitlik ediyoruz, bundan sonraki yıllarda da bu gelenek devam edecektir. Yerli yabancı turistlerle yedi gün boyunca dolu dolu bir kermes diliyorum” şeklinde konuştu. Açılışın ardından Volkan Konak sahne aldı.
(DERYA SÜNER)

SOCAR Türkiye ve Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU)

Bebekler için doğru zeytinyağını seçmek, onların sağlıklı gelişimi

Aliağa HABAŞ Mehmet Rüştü Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde dijital

Aliağa’da kamyonet kasasında göçmen taşıyan göçmen kaçakçısı,

Petkim’in üretim kapasitesini ve verimliliğini artıracak modernizasyon

Alp Oğuz Anadolu Lisesi önünde toplanan öğretmen, öğrenci ve veliler,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayı meclis toplantısının ilk

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği’nin (ALDER) 8.

Nesine 3. Lig 3. Grup 28. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, deplasmanda Bayburt

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. haftasında Aliağa Petkimspor deplasmanda,

Efendi Derneği, toplumsal sorumluluk bilinciyle hayır faaliyetleri yürütmektedir.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Barosu’nun

Aşk Melekler ve Kelebekler, Ey Sevgilim Yalnızlık, Beni Güzel Hatırla, Seviyorum

Hayatımızda bazı anlar vardır ki yalnızca yaşarken değil, sonrasında güzel anılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 43 yıl kente hizmet veren tanzim satış mağazalarını

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile EDM Bilişim arasında indirim protokolü

SALT Gençlik Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitimleri

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, belediye şirketi APAŞ tarafından satın alınan

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Menemen T Tipi Cezaevinde tutuklu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Türkiye-Almanya Kardeş

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören karate öğrencileri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 19 Mayıs’ta İzmir tarihinin

Aliağa Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı’nın ikinci birleşiminde

Türk Polis Teşkilatı’nın 180. kuruluş yıldönümü Aliağa'da

Aliağa Ticaret Odası’nın (ALTO), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteği ile hayata

Aliağaspor FK kendi evinde Osmaniyespor FK’yı 3-0 mağlup ederek şampiyonluk

Aliağa Petkimspor, yarın Bahçeşehir Koleji’nin EuroCup yarı final maçı

Aliağa Belediye Meclisi Nisan ayı Olağan Toplantısı’nda encümen ve komisyon