131019098
19 Nisan 2024, Cuma

YÖRÜKLERİN KÜLTÜRÜ VE TARİHİ BU KİTAPTA

5 Ocak 2021, Salı 06:33

     


Aliağa Belediyesi, Aliağa Kent Kitaplığı’nın 13. yayını, 156 sayfalık ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ni yeni yılın ilk ayında kitapseverlerle buluşturuyor.

‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ adlı eser, 6 Ocak Çarşamba gününden itibaren Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası zemin katında faaliyet gösteren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak dağıtıma sunulacak.

Cevat Yıldırım tarafından kaleme alındı

Aliağa ve çevresindeki bin yıllık Yörük kültürünü araştırmak, öğrenmek, yaşatmak ve geleceğe taşımak için Aliağa Belediyesi’nin kültür yayınları dahilinde hazırlanan ‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’ eğitimci, yerel araştırmacı Cevat Yıldırım tarafından kaleme alındı. Yazar daha önce ‘Aliağa: Cumhuriyet Dönemi’, ‘Aliağa Çevresi ile Birlikte Güzelhisar’ ve ‘Su, Deniz, Gediz: Foça’ adlı kitapları da yazdı. Aliağa Kent Kitaplığı’nın nadide eserlerinden olan kitap sadece Aliağa ve çevresindeki Yörükler açısından değil, Anadolu coğrafyasındaki tüm Yörüklerin tarihiyle ilgili önemli bilgiler barındırıyor.

Dijital versiyonları online olarak yayınlandı

‘Yörükler ve Derici Yörükleri Tarihi’nin dijital versiyonları da Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler için Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasına yüklendi. Okuyucular, kitabı https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak okuyabildikleri gibi bilgisayar ve mobil cihazlarına da indirebiliyor.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler