Menemen’de pehlivanlar geçidi
5 Mart 2024, Salı 06:32Tweet |
Menemen’de 38. Ulukent Yağlı Güreşleri, festival havasında geçti. Aralarında altın kemer sahibi başpehlivanların da olduğu ve toplam 350 güreşçinin katıldığı müsabakalar sonucu kazanan Ertuğrul Dağdeviren’i deviren Mustafa Batu oldu.
Menemen Belediyesi tarafından 38. kez düzenlenen Ulukent Yağlı Güreşleri, Ulukent Futbol Sahası’nda gerçekleştirildi. Ünü ülke sınırlarını aşmış başpehlivanların da olduğu toplam 350 pehlivanın katıldığı güreşler için Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren alanı doldurdu. Cazgırların manileri, davul-zurna ekibinin ezgileri ile sahaya giren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, vatandaşları altın kemer sahibi son başpehlivan Ali Gürbüz ile birlikte selamladı.
Zeybek gösterisi izleyenlerden tam not aldı
Selamlama sonrasında başpehlivanlar için kura çekimi gerçekleştirildi. Kura çekimi sonrasında başpehlivanlar ellerinde dev Türk bayrağı ile alanı gezdi. Ardından da Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin zeybek gösterisi, izleyenlerden bir kez daha tam not aldı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen güreşlere; siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“Sadece bir ata sporu değil”
Kura çekimi sonrasında pehlivanlara başlarılar dileyen Başkan Pehlivan, “Anadolu ve Türk kültürümüzün önemli mihenk taşlarından biri olan yağlı güreş; sadece bir ata sporu değil, aynı zamanda karakterin, azmin ve cesaretin sınavıdır. Pehlivanlık da yine cesaretin, azmin, sabrın ve çalışkanlığın bir göstergesidir. Menemen belediyesi olarak bizler de, pehlivanların bu özelliğinden ilham aldık. Daha önce olduğu gibi bugün de ata sporlarımıza sahip çıkmanın gururunu yaşıyoruz” dedi. 38. Ulukent Yağlı Güreşleri'nde pehlivanlar minik 1, minik 2, teşvik, teşvik 2, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele etti.
Zafer Mustafa Batu’nun
İlk tur itibari ile kıran kırana geçen mücadeleler, akşam saatlerine kadar sürdü. Baş kategoride Ali Gürbüz’ün son anda sakatlığı nedeniyle katılamadığı güreşlerde favorilerden olan Orhan Okulu, İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek finale kalamadan elendi. Nefes kesen mücadelelerde finalde Mustafa Batu ile Ertuğrul Dağdeviren karşı karşıya geldi. Mustafa Batu galip gelerek sezonun ilk şampiyonluğu kazanmış oldu. Finalistlere ödüllerini Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan verdi.
(HABER MERKEZİ)

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir'de CHP'li belediyelerin yalnızca

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki

DEM Parti Aliağa Başkanlığı, Çarşamba Pazarı’nda bildiri dağıtarak Temmuz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Belediye-İş Sendikası Genel

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Egeşehir AŞ tarafından yürütülen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işe alımlarda halkın katılımını ve şeffaflığı

Tüpraş ve Ravago işçileri, 15-16 Haziran Direnişi’ni anma etkinliğinde,

İzmir, Türkiye’nin en büyük liman şehirlerinden biri olmasının

CHP Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, gazeteci

30 ilçede bulunan 62 istasyonda 7 gün 24 saat görev yapan İzmir İtfaiyesi,

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, çevresel gürültüyle

Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’nun sporcuları kuşak atladı. Taekwondocular

Bu sezon TFF 2.Lig Kırmızı grupta mücadele edecek Aliağa FK'da yeni transfer

İzmir Bakırçay Üniversitesi’nden Prof. Dr. Şermin Tağıl, orman yangınlarının

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur

Türkiye’de müzik PR konusunu merkeze alan ilk ve tek kitap olma özelliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP'nin 30 Haziran'daki