İDİL BİRET İLE ‘HER NOTA BİR UMUT’ OLDU
6 Kasım 2018, Salı 06:27| Tweet |
İzmir’liler, İdil Biret’in muhteşem performansıyla yardım konseri için bir araya geldi. İzmir'de hayata geçirilen 'Her Nota Bir Umut Her Kitap Bir Hayat' projesi kapsamında hasta çocukların tanı ve tedavisi için şehir dışından gelen yardıma muhtaç ailelere özel bir konser düzenlendi.
İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin ev sahipliğinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkolojisi Servisi ve Kemik İliği Nakli Merkezi yararına düzenlenen konser, İzmir büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Güzelbahçe Belediyesi, çok sayıda kurumun ve kişi sponsorluğunda sanatseverleri buluşturdu. Düzenlenen konserde 3- 8 Kasım LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR HAFTASI kapsamında izleyicilerin büyük çoğunluğu maske takarak lösemi haftasında farkındalık yarattılar.
Konser sonrası açıklama yapan İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan; “Derneğe ait 7 evde, 14 ailenin konaklıyor. Hasta çocuk ve ailelerinin elektrik, su, ısınma giderlerinin dışında çocuk bezi, ilaç temini gibi önemli ihtiyaçları var. Aileler tedavi sürelerine göre 6 ay ile 1 yıl arası bu evlerde konaklıyor ve onlardan hiçbir bedel istemiyoruz. Şuan evlerimizde kalmak için sırada bekleyen dar gelirli çok aile var. Bu konuda farkındalık yaratarak bizi tanımalarını sağladık. İdil Biret’e şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Her Nota Bir Umut Projesi'nin Sanat Danışmanı Karşıyaka Belediyesi Konservatuvarı Piyano Eğitmeni Nilüfer Güzel ise hayalindeki bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müziğin birleştirici gücünü kullanarak hasta çocuklara yardım eli uzattıklarını vurguladı. Güzel; Yeni umutlarla doğuşun müjdesini taşıyor sanki. Sizin hikayeniz de bir nota ile başlayacak belki de bu gece. “HER NOTA BİR UMUT HER KİTAP BİR HAYAT” Dünyada içinde hala umudu barındıran birilerini duyarak uyanmanın huzur ve mutluluğundayım bu gece. Tıpkı denizyıldızı hikayesinde olduğu gibi biz hayatımız boyunca dokunduğumuz yaşamlarda sadece 1 kişi olsa bile, iz bırakacağız belkide. Okyanusa bir deniz yıldızı atmak için sizin fırsatınız.Sizlerde belki yarın başlayacaksınız…Tabi h er hikayenin bir kahramanı vardır. Her hikayeyi kurtarmaya bazen tek kahraman yetmez. Tüm kahramanlar bir araya gelecek tek yürek olacak. Kimi tüm gönlünü serecek benim gibi kimi bir parça servetini verecek. Kimi İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan gibi ev sahipliğ yaparken Doçent Doktor Barış Malbora ve Aslıkokuluçiçek ve Çiğdem Yaldırak gibi gönülden yürekleriyle türlü katkılar sürecek. Ama hepside güldürecek o muhteşem yüzlerinizi. Ülkemin aydınlık yüzlü güzel insanları,verdiğiniz umut ve kocaman yüreğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler… Bir insan ne kadar mutlu olabilir ise o kadar mutluyum bugün. Sizin için çocuklar siz aydınlık yarınlara yürüyün” diyerek sözlerini tamamladı.
Yoğun katılımla gerçekleşen konsere gelenlerin getirdikleri kitaplar sayesinde de aynı zamanda, bir kütüphanenin kurulmasına öncülük edildi. Konserden elde edilecek gelirle Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi'ne tıbbi bir cihaz da alınacak.
(SERKAN SELİNGİL)

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yapımı tamamlanan Aliağa Yolcu İskelesi’ne

Aliağa’da hayırseverlerin desteğiyle yapımı tamamlanan Sema–Tevfik Yiyitalp

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Aliağa Şubesi’nin Ekim ayı Meclis Toplantısında,

Adnan Arduman, öyküden romana, fotoğraftan mizaha uzanan yaratıcı bir sanatçı.

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu'nun (İEKKK) 139'uncu toplantısında

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’daki mahalle temizlik çalışmalarını

KCT 1461 Trabzon FK Teknik Direktörü Olcay Şahan, yarın oynanacak Aliağaspor

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

















