ALİAĞA’DA SİNEMATEK GÜNLERİ
7 Ocak 2019, Pazartesi 06:33Tweet |
“Yeniden Sinematek” gösterimleri, bu ay “Berlin Hikayeleri”ni konu alan 4 önemli filmi sanatseverlerle buluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Seferihisar, Aliağa ve Selçuk’taki gösterimlerle sinemaseverleri bambaşka bir dünyaya götürecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Yeniden Sinematek’ gösterimleriyle sürdürdüğü sinema keyfinde bu kez “Berlin Hikayeleri” temasıyla beyaz perdede. Ocak ayında sinema tarihinin önemli filmlerini İzmirlilerle buluşturmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Seferihisar, Aliağa ve Selçuk’taki gösterimlerle sinemaseverleri bambaşka bir dünyaya götürecek.
Berlin'in baş döndüren yaşamı
Carl Mayer ve Karl Freund tarafından kaleme alınan 1927 yapımı Alman sessiz filmi "Berlin: Büyük Bir Şehrin Senfonisi", Walter Ruttmann tarafından yönetildi. Berlin'in bir gününü anlatan film, Sovyet montaj teorisine uygun olarak çekildi. Weimar dönemi Almanya’sında başkent Berlin’in gün boyunca süren baş döndürücü yaşamına tanıklık ettiren film, makinelerin çılgın ritmine kapılan insanları gösteriyor. Film, aynı zamanda, 2. Dünya Savaşı’yla birlikte yerle bir olan şehrin neredeyse belgesi olma özelliğine sahip. Film, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Yeniden Sinematek" programı çerçevesinde 8 Ocak Salı akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Kültür Merkezi, 9 Ocak Çarşamba akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi - Çağan Irmak Salonu ve 10 Ocak 20.00 Perşembe akşamı İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Filmlerin başlama saatleri 20.00.
İtalyan yapımı Alman filmi
"Sıfır Yılı", Roberto Rossellini'nin dramatik, Yeni Gerçekçi bir filmi.. 1948 İtalya yapımı film, Türkiye'de ilk kez Mart 1966'da Türk Sinematek Derneği'nde gösterildi. İkinci Dünya Savaşı’nın etkilerini ve savaş sonrası Berlin şehrinin halini, sefaleti ve bireylerin birbirlerine karşı olan acımasız tutumunu tüm gerçekliğiyle yansıtan film, çekildiği dönemde çok ses getirdi. 11 Ocak'ta İzmir Sanat - Büyük Salon'da gösterime sunulacak "Sıfır Yılı", 22 Ocak'ta Aliağa, 23 Ocak'ta Seferihisar'da, 31 Ocak'ta ise Selçuk'ta izleyiciyle buluşacak.
Berlin’de komedi
"Bir, İki, Üç", Billy Wilder tarafından yönetilen ve senaryosu Wilder ile I. A. L. Diamond tarafından yazılan 1961 yapımı Amerikan komedi filmi..
18 Ocak Cuma saat 20.00’de İzmir Sanat - Büyük Salon’da izleyici ile buluşacak filmin konusu özetle şöyle:
Savaş sonrası Batı Berlin’de Coca Cola firmasının müdürlüğünü yapan MacNamara (J.Cagney) işleri yolunda giderken, Amerika’daki müdüründen aldığı bir telefonla müdürünün çapkın kızı Scarlett’in Berlin’e geleceğini öğrenir. Müdürü ondan kızına ailece göz kulak olmalarını ister. Bu durum MacNamara’nın tüm düzenini bozar.
En iyi yönetmen ödüllü film
Senaryosunu Peter Hanke ve Wim Wenders’in birlikte yazdığı ve Wim Wenders’in yönettiği “Berlin Üzerindeki Gökyüzü”, Berlin’de gezen iki meleğin öyküsünü anlatıyor. Cannes Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü getiren filmde, Daniel ve Cassiel isimli iki melek, insanlara görünmeseler de tüm yalnız ve depresif ruhlara yardım ediyor. Meleklerin şehirdeki yolculuğunun nefes kesici siyah beyaz karelerle yansıtıldığı filmde, kamera insandan insana, duvar ve binaların içinden süzülerek ilerlerken izleyiciyi de adeta büyülüyor. Film, 25 Ocak Cuma İzmir Sanat - Büyük Salon’da gösterime girecek.
(SERKAN SELİNGİL)

İZSU’nun 10 Temmuz verilerine göre, kentin tüm barajlarındaki doluluk

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da yangın emniyet şeridi oluşturdu,

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kurum ve kuruluşları,

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK), son günlerde kenti etkileyen

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gezici Açıkhava Film Günleri

Aryom Yazılım, İzmir merkezli siber güvenlik başta olmak üzere, kişisel

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İngiltere’den söküm

Son bir ayda İzmir’i etkileyen orman yangınlarının geride bıraktığı hasar ürkütücü

Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi, 13 Temmuz Pazar günü geleneksel

Geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Menemen Belediye eski Başkanı

Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan

Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, belediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçede 27 ekiple sivrisinek ve haşereye

Yeni sezonda TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele edecek olan Aliağaspor FK,

Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan

TFF 2. Lig Kırmızı temsilcisi Aliağaspor FK, transfer çalışmalarına hız kesmeden

Reseller hosting günümüz dijital dünyasında kendi hosting işinizi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın yangından zarar gören

Ocak-mayıs döneminde Türkiye'den yapılan 110 milyar doları aşan ihracatın

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında