Muhtarlardan sahnede 100. yıl performansı
8 Eylül 2022, Perşembe 06:18Tweet |
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için hayatlarında ilk defa eğitim alarak tiyatro sahnesine çıkan 100 muhtar, Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali’ni sahneledi.
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için kentin dört bir yanından 100 muhtarın bir araya gelerek hazırladıkları “Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali” Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahnelendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki aylık tiyatro ve müzik eğitimi alarak sahneye çıkan muhtarlar, Afyon’dan İzmir’e düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüşü kapsamında Alaşehir’de sahneledikleri oyunun ardından İzmir’de seyirci karşısına çıktı. AASSM Büyük Salon’un tamamen dolduğu oyuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay ve Şükran Nurlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
“İzmir’in anlatacak bir hikayesi daha var”
Tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izleyen Başkan Tunç Soyer, sahneye çıkarak muhtarları ve eğitmenleri tebrik etti. Başkan Soyer, “Bu kurtuluş destanı, olağanüstü güzel anlatıldı, tüylerimiz diken diken oldu. Sizleri bu muazzam şov için tebrik ediyorum. Gerçekten muhtar arkadaşlarımın her biriyle iftihar ediyorum. İzmir’in Saat Kulesi gibi, körfezi gibi anlattığımız çok özel şeyleri vardır. Bundan anlatacak bir hikayemiz daha var; İzmir muhtarları. İzmir yine İzmirliliğini yaptı. Bu arkadaşların Türkiye’yi fethetmesi lazım. Arkadaşlarımızı turneye çıkarmamız lazım. Türkiye sizlerden ilham almalı. İzmir yine Türkiye’ye örnek olmalı. Bunu muhtarlarımız yapacak biliyorum. Bütün Türkiye’ye umut verecekler. Kurtuluş destanını yazanlar rahat uyusunlar. Arkalarından gelen muhtarlarımız sonuna kadar onların hatıralarına sahip çıkıyorlar” şeklinde konuştu.
Muhtarlar ilk defa çıktıkları sahnede devleşti
İzmir’in 100’üncü yaşı için gönüllü olarak muhtarlıklarından çıkarak hayatlarında ilk defa sahneye çıkan muhtarlar, muhteşem bir performansla İzmir’in kurtuluş hikâyesini anlattı. Müzikalin genel sanat yönetmenliğini Vedat Murat Güzel, yönetmenliğini Aysel Güzel, yazarlığını Emre Behiç Yavuz, müziğini Pelin Kadıoğlu, dans koreografisini ise Özgür Adiloğlu üstlendi. Ege Bölgesi türkülerinden yola çıkarak üç efe ve iki kadın kahramanın hikâyesinin anlatıldığı oyunda Atçalı Mehmet, Yörük Ali, Çakırcalı Mehmet, Çete Emir Ayşe, Gördesli Makbule gibi bilinen kişilerin yanında kurgusal karakterler canlandırıldı. Orkestrası, korosu, halk dansları grubu, geniş oyuncu kadrosu, dekor ve kostümüyle görkemli bir görsel şölen sunan oyuna, seyirciler alkışlarıyla eşlik etti. Muhtarlar, AASSM’deki performansın ardından bugünde Kemalpaşa’da Dere Mesire Alanı’nda izleyiciyle buluşacak.
(SERKAN SELİNGİL)

CHP İzmir İl Kongresi öncesinde, ev hapsinde bulunan mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun

Ege'nin tarımsal üretimde önemli kentlerinden İzmir ve Aydın'da

Gazetecilik kariyerine TRT’de başlayan, uzun yıllar televizyonculuk ve akademisyenlik

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu'ndaki ilk maçında Rumen ekibi

Yılbaşı sezonu, evinizi sıcak ve davetkar hale getirmek için harika bir fırsattır.

Aliağa Belediyesi’nin 2026 yılı için 5 milyar 577 milyon TL olarak tahmin

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Seyhan Öz, yaklaşan

Aliağa Belediyesi ile İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında

TOBB ALOSBİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde uygulanan proje kapsamında belirlenen

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da Uzunhasanlar ve Karakuzu mahallelerine

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanı olduğu

ALTO ve ALOSBİ iş birliğiyle düzenlenecek konferansta, vergi denetim süreçlerine

Devrimci Emekliler Sendikası (Dev Emekli-Sen) Aliağa Şubesi, 1. Olağan Genel Kurulu’nu

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup’ta oynanan 8.hafta karşılaşmasında Aliağaspor FK,

İstanbul SEO Ajansı, dijital dünyada işletmelerin başarısını önceleyen bir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TCDD ile ortak işletilen

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, Huracan

İzmir’de yaşayan SMA TİP 2 hastası Zümra bebek için seferberlik

İzmir Valisi Süleyman Elban, yılbaşından bu yana düzenlenen 228 operasyonda

İzmir Gemi Söküm Koordinasyon Grubu, Aliağa’daki gemi söküm

LOGISTECH Fuarı’nda gerçekleştirilen oturumda, Aliağa Limanları’nın

Aliağa Ticaret Odası, Pilz Türkiye ve Bilge Akademi iş birliğiyle düzenlenecek

2026 Mali Yılı Performans Programı ve 2026 Mali Yılı Bütçe Tasarısı, Aliağa

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen

Menemen’de görevli infaz koruma memuru Gökhan Haskan’ın DMD

Spor ayakkabılar, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kongrenin ardından göreve

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 7. haftasında Aliağaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Muş

Aliağalı taekwondocular, Arnavutluk'un Başkenti Tiran'da düzenlenen turnuvadan

İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı

Hayat bazen insanın önüne kapılar kapatır, ama o kapıların ardında bambaşka