Muhtarlardan sahnede 100. yıl performansı
8 Eylül 2022, Perşembe 06:18Tweet |
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için hayatlarında ilk defa eğitim alarak tiyatro sahnesine çıkan 100 muhtar, Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali’ni sahneledi.
İzmir’in 100’üncü kurtuluş yıl dönümü için kentin dört bir yanından 100 muhtarın bir araya gelerek hazırladıkları “Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali” Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) sahnelendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde iki aylık tiyatro ve müzik eğitimi alarak sahneye çıkan muhtarlar, Afyon’dan İzmir’e düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüşü kapsamında Alaşehir’de sahneledikleri oyunun ardından İzmir’de seyirci karşısına çıktı. AASSM Büyük Salon’un tamamen dolduğu oyuna İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay ve Şükran Nurlu, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
“İzmir’in anlatacak bir hikayesi daha var”
Tiyatro oyununu büyük bir beğeniyle izleyen Başkan Tunç Soyer, sahneye çıkarak muhtarları ve eğitmenleri tebrik etti. Başkan Soyer, “Bu kurtuluş destanı, olağanüstü güzel anlatıldı, tüylerimiz diken diken oldu. Sizleri bu muazzam şov için tebrik ediyorum. Gerçekten muhtar arkadaşlarımın her biriyle iftihar ediyorum. İzmir’in Saat Kulesi gibi, körfezi gibi anlattığımız çok özel şeyleri vardır. Bundan anlatacak bir hikayemiz daha var; İzmir muhtarları. İzmir yine İzmirliliğini yaptı. Bu arkadaşların Türkiye’yi fethetmesi lazım. Arkadaşlarımızı turneye çıkarmamız lazım. Türkiye sizlerden ilham almalı. İzmir yine Türkiye’ye örnek olmalı. Bunu muhtarlarımız yapacak biliyorum. Bütün Türkiye’ye umut verecekler. Kurtuluş destanını yazanlar rahat uyusunlar. Arkalarından gelen muhtarlarımız sonuna kadar onların hatıralarına sahip çıkıyorlar” şeklinde konuştu.
Muhtarlar ilk defa çıktıkları sahnede devleşti
İzmir’in 100’üncü yaşı için gönüllü olarak muhtarlıklarından çıkarak hayatlarında ilk defa sahneye çıkan muhtarlar, muhteşem bir performansla İzmir’in kurtuluş hikâyesini anlattı. Müzikalin genel sanat yönetmenliğini Vedat Murat Güzel, yönetmenliğini Aysel Güzel, yazarlığını Emre Behiç Yavuz, müziğini Pelin Kadıoğlu, dans koreografisini ise Özgür Adiloğlu üstlendi. Ege Bölgesi türkülerinden yola çıkarak üç efe ve iki kadın kahramanın hikâyesinin anlatıldığı oyunda Atçalı Mehmet, Yörük Ali, Çakırcalı Mehmet, Çete Emir Ayşe, Gördesli Makbule gibi bilinen kişilerin yanında kurgusal karakterler canlandırıldı. Orkestrası, korosu, halk dansları grubu, geniş oyuncu kadrosu, dekor ve kostümüyle görkemli bir görsel şölen sunan oyuna, seyirciler alkışlarıyla eşlik etti. Muhtarlar, AASSM’deki performansın ardından bugünde Kemalpaşa’da Dere Mesire Alanı’nda izleyiciyle buluşacak.
(SERKAN SELİNGİL)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, köylerin yeniden yangınlara

Eğitim-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Mustafa Gök, yaklaşan 8. Dönem

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Letonyalı

2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin

SOCAR Fiber ve TurkNet, Türkiye’nin internet altyapısını güçlendirmek,

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), Bakırçay’daki gazetecilerle mesleki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Dilek Gappi ve yönetim kurulu üyeleri,

Tüm dünyada ekonomik belirsizlikler ve riskler arttıkça bireyler

Portföy yönetimi, yatırımcıların varlıklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine

Finansal hedefler, kişisel ve kurumsal yaşamda uzun vadeli başarının anahtarını oluşturur.

CHP Genel Başkanı Özel, CHP İzmir İl Başkanlığı önünde, İzmir Büyükşehir

Aliağa, Foça, Gaziemir, Bornova, Menderes ve Seferihisar ilçelerinde

Türk denizciliğinin bağımsızlık ve egemenlik simgesi 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Aliağa Petkimspor, Hollandalı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yolsuzluk soruşturması kapsamında

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Aliağa Şoförler

Karşıyaka Veteran Hentbol takımı, Burhaniye Turnuvası’nı namağlup birincilikle

Geleceğe yönelik finansal planlamalar yapılırken 2025 yılının yatırım fırsatlarını

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, geçen sene gerçekleşen

Aliağa Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Toplantısı bu akşam gerçekleştirilecek. Aliağa

DEM Parti Aliağa İlçe Eş Başkanları Aynur Gezici ve Veysel Özbay, İzmir

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, yeni sezon öncesi transfer

13 ayrı dosyadan kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevi firarisi olan M.Ş., Aliağa'da

TFF 2. Lig Kırmızı Grup temsilcisi Aliağaspor FK, son olarak Pendikspor forması giyen

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Aliağa’daki yangının dikkatsizlik sonucu

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Aliağa Belediye

Çağdaş ve klasik ev stillerinde yerini alan konsol, 2025’in işlevsellik,

Doğayla baş başa, özgürlük hissi ile dolu bir yaşamı sembolize eden

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) tarafından, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle hayata

Aliağa’da, mavi bayraklı Ağapark ve Ön Plajlar, 2025 yaz sezonuna kapılarını

Aliağa Petkimspor, iç transferde 28 yaşındaki uzunu Troy Selim Şav ile yeniden