131019098
19 Mart 2024, Salı

ATATÜRK ORTAOKULU’NDA TÜBİTAK SERGİSİ AÇILDI

9 Haziran 2021, Çarşamba 06:27

     


Aliağa Atatürk Ortaokulu, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Sergisi’ni düzenlenen törenle açtı.

Aliağa Atatürk Ortaokulu, TÜBİTAK'ın Hibe destekleriyle düzenlemiş olan 4006 Bilim Fuarları Sergisi’ni açtı. Düzenlenen sergiye Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz, CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Atatürk Ortaokulu Müdürü Habib Bilgiç, milli eğitim şube müdürleri, veliler ve öğrenciler katılım gösterdi. Hibe desteği kapsamında öğrencilerin araştırma, tanıtım, yazılım, bilişim alanlarında projelerini sunmaları için fuar düzenlenmesi planlandı ve TÜBİTAK 4006 programına başvuru yapıldı.

Habib Bilgiç, “Öğrencilerden yeni bir buluş beklenmemektedir”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan okul müdürü Habib Bilgiç, “Toplamda 25 projemizin 9'u araştırma, 7'si inceleme ve 9'u tasarım projesi olarak kabul edilmiş, TÜBİTAK 4006 Programı kapsamında kabul görmüş ve hibe desteği almıştır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilerin bireysel ilgileri doğrultusunda seçtikleri konuları inceleyerek hazırladıkları projelerle, bilimsel araştırma süreçlerini yaşayarak öğrendikleri, etkinliklerdir. Öğrencileriniz bu etkinliklerin planlanması, hazırlanması ve gerçekleştirilmesi aşamalarında eleştirel düşünme, zaman yönetimi, problem çözme, yazılı ve sözlü sunum ile bilimsel araştırma becerilerini geliştirecek, sabırlı ve özgüvenli olmayı öğrenecek, liderlik vasıfları kazanacaktır. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında öğrencilerden özellikle yeni bir buluş beklenmemektedir. Öğrencilerin bilimsel bakış açısı edinebilmeleri, sunum becerilerinin gelişmesi, proje yapma aşamalarını kavrayabilmeleri istenmektedir. Fuara hazırlık sürecinde edindikleri her türlü bilgi, aldıkları eğitim, diğer tüm kazanımlar ciddi derecede önemsenmektedir. Bilim Fuarımızda 19 danışman öğretmen görev almıştır. Danışman öğretmenlerimiz sorumluluğunda 79 öğrenci sürece dahil olmuş, proje sunumları için hazırlıklar yapmıştır.” Dedi.

Erdoğan Akyüz, “Bizim tek istediğimiz sizin gönüllerinize dokunmak”

Okul Müdürü Habib Bilgiç’in ardından Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz konuşmasına başladı. Akyüz, “Sevgili öğrencilerimiz, sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. İhtiyaç duyduğunuz her alanda bizler sizlerle birlikte olmaktan, sizleri desteklemekten, öğrenebileceğiniz öğrendiklerinizi uygulayabileceğiniz ortamları hazırlamaya çalışmaktan zevk alıyoruz. Sizin her yaptığınız şey bizim için çok kıymetli. Bizim tek istediğimiz sizin gönüllerinize dokunmak. Mutlu bireyler olarak hiçbir şeyden vazgeçmeyen hedefinden asla vazgeçmeyen kıymetlilerimiz olarak yaşamanızı sağlamak. Geldiğimiz günden beri bizden daha önceki süreçte de aynı şekilde eğitimden, eğitimciden elini asla çekmeyen söz konusu bizim öğrencilerimizdir diyerek her alanda bizi destekleyen kıymetli belediye başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı. Konuşmaların ardından ulusal ve uluslararası yarışmalarda belli dereceler yapmış öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra TÜBİTAK 4006 programı sergisi açıldı. Protokol üyeleri sergiyi gezip öğrencilerle sohbet etti.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler