Atatürk'ü gördüğü anları unutamıyor
9 Kasım 2023, Perşembe 06:26| Tweet |
Aliağa’nın Aşağı Şakran Mahallesi’nde yaşayan 99 yaşındaki Hüseyin Ali Ogan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü çocukluğunda iki kez görme fırsatına erişmesini büyük bir gururla anlatıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dünya gözüyle görme şansı bulan Aliağalı Hüseyin Ali Ogan, o anları çevresindekilere duygulanarak anlatıyor. Uzun yıllar çiftçilikle uğraşan 99 yaşındaki Hüseyin Ali Ogan, Aliağa’nın Aşağı Şakran Mahallesi'nde kızı ve torunlarıyla hayatını sürdürüyor. Ogan, 1930'lu yıllarda, Atatürk'ün köylerinden geçeceği söylendiğinde çok heyecanlandığını dile getirdi. O tarihlerde henüz çocuk olduğunu ifade eden Ogan, "Atatürk geldiğinde, bizim yanımızdan geçti. Süvariler oradaydı. Bizi selamladı." dedi. "Gördüğünde sevindin mi?" sorusu üzerine duygulanan Ogan, "Çocuklar hep oradaydı..." derken gözyaşlarına hakim olamadı. Atatürk'ü bir kez beyaz bir atın üzerinde, bir kez de bir cipte gördüğünü anlatan Ogan, "Bir çeşme ve zeytin ağacı vardı, oraya geldi. Bizi görünce, 20 metre kala arabadan indi. Eski bir arabaydı, cip gibi." ifadelerini kullandı.
"Çocukluğum o anları dinlemekle geçti"
Hüseyin Ali Ogan'ın 43 yaşındaki torunu Uğur Çakar, çocukluğunun dedesinden Atatürk'ü gördüğü anları dinlemekle geçtiğini söyledi. Atatürk'ü dedesinden dinlemekten keyif aldıklarını ifade eden Çakar, "On yaşından beri dinliyorum dedemden ben bunları. Dedem şu an 100 yaşına dayandı hala kendi işini kendi görebiliyor Allah'a şükür. Atatürk'ü gördüğü zamanı şu an bile o günkü heyecanla anlatıyor. Her anlattığında ağlayarak anlatıyor. Bugün gibi yaşıyor ve anlatıyor. Atatürk'ü görmek de tabii herkese nasip olan bir olay değil. Çocukluğumuz bunları duymakla geçti, dedemin böyle bir anısı olmasından dolayı çok mutluyum." diye konuştu.
(AA)

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”

Yıllardır atıl durumda olan Aliağa Kyme Arkeoloji Müzesi'nin yıkımına başlandı.

Türkiye Oryantiring Şampiyonaları’nda Aliağa Gençlik ve Spor İlçe

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), sanayide çevreci

Müzisyen Emre Çakmakoğlu, alternatif rock esintili, duygusal şarkılarında

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda

CHP Aliağa İlçe Gençlik Kolları Başkanı Alp Günay Bayrak, yaptıkları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aliağa’da gölet temizliği, yol tesviyesi

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte hayatımızın birçok alanı dijitalleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kimlik bilgisi paylaşımı olmadan ve sosyal

Aliağa Petkimspor, FIBA Europe Cup C Grubu ikinci maçında bugün Petrolina





















