131019098
29 Mart 2024, Cuma

YUNUS EMRE, HACI BEKTAŞ VELİ VE AHİ EVRAN’I ANDILAR

10 Eylül 2021, Cuma 06:52

     


UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran yılı olarak ilan etmesi dolayısıyla Efes Örenyeri Celsus Kütüphanesi’nde “Yunusçasına Sevmek” adlı anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Aliağalı Müzisyen Cengiz Onur da sahne aldı.

UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Evran yılı olarak ilan etmesi dolayısı ile Efes Örenyeri Celsus Kütüphanesi’nde; Kültür Bakanlığı, İzmir İl Turizm ve Kültür Müdürlüğü, Şelçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kadim Kültürünü Araştırma Merkezi paydaşları ile bir arada Selluka Kültür Sanat Bilim ve Edebiyat Derneği bünyesinde anma etkinliği düzenlendi. Araştırmacı Yazar Ayşe Ertübey’in kaleme alıp, sahibi olduğu projenin sahnede realize edilmesi Genel Sanat Yönetmeni A.Kenan Özdemir tarafından gerçekleştirildi.

Anma etkinliğinde sanatçılar Fatma Elvin Öztürk ve Cengiz Onur sahnede sunucu olarak yer alırken, Bilge Ergin solist, Bekir Eğilmez ve Nebi Sefa İşkur oyuncu, Cihan Genek ve Merve Bengier Genek dansçı olarak görev aldı. Orkestrada ise Gülşah Ok (Ney), Murat Ballıkaya (Bendir), Cengiz Onur ve Volkan Örgün (Bağlama) görev yaparken gitarist ve kompozitör olarak da Bahadır Varvar görev aldı.

Etkinlikte Kat’ı Sanatçısı Hasan Hüseyin Erol’un eserlerine de yer verildi. Programın bitiminde Selluka Kültür Sanat Bilim ve Edebiyat Derneği Başkanı Pelin Uğur ve İZKAM Temsilcisi Yazar Ayşe Ertübey; Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci’ye, İzmir İl Turizm Kültür Müdürü Murat Karaçanta’ya, Efes Müze Müdürü Cengiz Topal’a, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’e ve sahnede görev alan sanatçılara şilt ve teşekkür belgelerini sundular.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler