131019098
29 Mart 2024, Cuma

TİSNA’YA YOĞUN İLGİ

13 Mart 2021, Cumartesi 06:51

     


Aliağa Belediyesi’nin kitapseverlere Mart ayının kitabı olarak armağan ettiği Aliağa Kent Kitaplığı serisinin 14.Yayını “Tisna Antik Kentinde İlk Araştırmalar ve Gözlemler”in dağıtımı yoğun ilgiyle devam ediyor.

Aliağa Belediyesi, bilimsel verilerle yazılı hale getirdiği çalışmaları okurlarına hediye etmeye devam ediyor. Arkeoloji dünyasına ışık tutacak 302 sayfalık “Tisna Antik Kentinde İlk Araştırmalar ve Gözlemler”in yazarlığını Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emre Erdan yaptı. Eser, Emre Erdan ve ekibinin Myrina’nın hemen ard alanında, Kocaçay’ın kıyısındaki, M.Ö. 4. yüzyılda parlayan Tisna’da gerçekleştirdiği yüzey araştırmalarının sonuçlarını içeriyor. Aiolis Bölgesi’nin, küçük olmasına rağmen, erken dönemleri için önemli merkezlerinden biri olarak gösterilen Tisna Antik Kenti’yle ilgili kapsamlı ve bilimsel eser niteliği taşıyan bu yayın, Tisna’yı ayrıntılarıyla bilim dünyasına tanıtıyor.

Dijital versiyonları yayınlandı

Tarih ve arkeoloji tutkunları Tisna-1 kitabını Aliağa Belediyesi Merkez Hizmet Binası zemin katında faaliyet gösteren Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak temin edebiliyor. Eserin dijital versiyonları Aliağa dışında ikamet eden kitapseverler için Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfasına yüklendi. Okuyucular, kitabı https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak okuyabildikleri gibi bilgisayar ve mobil cihazlarına da indirebiliyor.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler