131019098
25 Nisan 2024, Perşembe

TAVŞAN ARANIYOR HELVACI’DA SAHNELENECEK

13 Eylül 2021, Pazartesi 06:10

     


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştireceği Tavşan Aranıyor minyatür tiyatro etkinliği, bugün saat 19.00’da Helvacı Mahallesi Sağlık Ocağı yanında sahnelenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında çocuklar için sahnelenecek minyatür tiyatro oyunu Tavşan Aranıyor, bugün saat 19.00’da Helvacı’da bulunan sağlık ocağı yanında oynanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa Yerel Hizmetler Müdürü Günal Biçer, “ Aliağalı bütün vatandaşlarımızı etkinliğimize davet ediyoruz. Çocuklarımızın eğlenceli vakit geçireceği bir etkinlik olacak. İzmir Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.

Tavşan Aranıyor çocuk tiyatrosu hakkında

Bugüne kadar başta Amsterdam ve Londra olmak üzere Avrupa’da 500 defadan fazla sahnelenen “Tavşan Aranıyor” çocuk oyunu, Atta Festival’in BonteHond ve Maas ile uluslararası işbirliği neticesinde Türkiye & Hollanda ortak prodüksiyonu olarak Türkçe sahneleniyor. Oyunda 3 polis dedektifi hapisten kaçan yaramaz bir tavşanı arıyor. Tavşanlar, sizin de fark etmiş olabileceğiniz gibi, kafalarına göre hareket ederler. İzin almadan önlerine gelen her yeri kazarlar, buldukları havuçları kimin olduğuna bakmadan yerler, sokağa pislerler ve kulakları kocaman olsa da asla söylenileni dinlemezler. Tavşanı bulmak için dedektifler yola çıkar ve minyatür şehrin her köşesini didik didik ararlar. Şehirde her şeyin yavaş yavaş tavşana dönüştüğü bu oyun hem çok hareketli hem de çok eğlenceli. Bu proje Hollanda Krallığı Büyükelçiliği tarafından desteklenmiştir. Bu çocuk kültür programı Hollanda Krallığı tarafından başlatılmış ve desteklenmiştir. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı işbirliği ve katkıları ile düzenlenen bu etkinliğe tüm Aliağalılar davet edildi.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler