Emiralem çileği yüz binleri buluşturdu
14 Mayıs 2024, Salı 08:05Tweet |
Menemen’de bu yıl 14. kez gerçekleştirilen Emiralem Çilek Festivali, yüz binlerce ziyaretçinin buluşma noktası oldu. Tonlarca çileğin satıldığı festivali değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Festivalimizi bu yıl 700 bini aşkın vatandaşımız ziyaret etti.” dedi.
14. Emiralem Çilek Festivali yoğun bir maratonun ardından son buldu. Bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen festivalde, açılış gününün kortej ve Simge konseri coşkusu, ikinci gün ise yerini yarışmaların ve sokak sanatçılarının birbirinden güzel ezgilerine bıraktı. Festival alanı boyunca kurulan yüzlerce stant, üretici ve tüketiciyi bir araya getirirken, çocuklar için düzenlenen aktiviteler de, miniklerin yüzünü güldürdü. En iyi çilekli pasta, en güzel çilek tarlası ve farklı çilek türleri içinde en güzel çilek yarışmalarının gerçekleştirildiği ikinci günde, yarışmalarda başarılı olan isimlere ödüllerini Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ile birlikte Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kaçar, Menemen İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Menemen İlçe Jandarma Komutanı Atilla Vurganer, Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, geçmiş dönem Emiralem Belde Belediye Başkanı Veli Dal ve muhtarlar verdi.
700 bin kişi katıldı
İki günlük festivali değerlendiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, festivale gelen ziyaretçi sayısını açıkladı. Pehlivan, “Festivalimize sadece İzmir’in ilçelerinden değil, çevre illerden de katılım oldu. Manisa yolumuz kilitlendi. 2 gün boyunca güzel Emiralem’imize, eşsiz çileğimizi tatmak ve festival coşkusuna ortak olmak adına 700 bin vatandaşımız geldi. Geçtiğimiz yıl bu sayı 500 bindi ve her sene üstüne koyarak ilerliyoruz. Mükemmel seviyede bir festival oldu. Emiralem’imizin çileği, sadece Menemen’e değil, ülkemize mal olmuş bir çilek. İzmir’deki çilek üretiminin yüzde 65’i burada yapılıyor. Bu eşsiz koku ve lezzetteki ürünümüzü tanıtmak için biz de yerel yönetim olarak üstümüze ne düşüyorsa, elimizi taşın altına koymaktan çekinmiyoruz. Ürünümüzün daha fazla tanınması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üretici ve tüketicinin bir araya geldiği çok güzel bir buluşmayı gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu muazzam etkinlik için en başta çiftçimize, üreticimize teşekkür ediyorum. Tarladan sofraya kadar süren bir serüvenin en önemli ve meşakkatli kısmını onlar üstleniyor. Üreticimiz bu bağlamda başımızın tacıdır.” dedi.
(DERYA SÜNER)

Yeni Şakran Hasbi Efendi Mahallesi'nde evinde çok sayıda tarihi eser bulunan

Nesine 3. Lig’in 26. Hafta mücadelesinde Aliağaspor FK, deplasmanda oynadığı

Günümüzün rekabetçi iş dünyasında, doğru yetenekleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tutuklama kararı verilen

MHP ve Saadet Partisi, düzenledikleri iftar programlarıyla partililerle buluştu. Ramazan

Barajlardaki seviyenin düşmesi nedeniyle İzmir’de su ihtiyacının yaklaşık

Aliağa Petkimspor Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu’ndaki son maçında

Aliağa Belediyesi Spor Okulları bünyesinde eğitim gören karate kursunun

MHP İzmir İl Başkanlığı’nın Geleneksel İftar Yemeği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, 22 Mart Dünya Su Günü

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Temel

18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında, Sağlık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Ekrem İmamoğlu'nun

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından

Aliağa Limanları İstişare Toplantısı, İzmir Ticaret Odası'nda gerçekleştirildi.

Aliağa Petkimspor, Basketbol Şampiyonlar Ligi son 16 turu K Grubu beşinci hafta maçında

Spor karşılaşmalarını canlı olarak izlemek, taraftarlar için unutulmaz bir

İMEAK DTO Aliağa Şubesi; resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının bu yıl 5’incisini

Basketbol Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu K Grubu'nda Aliağa Petkimspor çeyrek

Protez Tırnak Kursu Alarak Kendi İşinizi Kurun! Güzellik sektörüne

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Aliağa ve Menemen’deki vatandaşların belediyelerden

Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında İzmir’in 30 ilçesinde ağız ve diş

ESHOT, Kınık-Aliağa arasında hizmet verecek yeni hattı devreye soktu. ESHOT Genel

Aliağa Petkimspor, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 21. haftasında

Aliağa Belediyesi Spor Okulları’nda eğitim gören güreş ve karate kursunun

CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Aliağa Belediye Meclis Üyeleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzdemir Enerji Aliağa Termik Santrali’nin

Aliağa MHP İlçe Başkanlığı, Ramazan ayı dolayısıyla ''Mahalle Mahalle,

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, ilçede görev yapan sağlık çalışanlarıyla