131019098
27 Nisan 2024, Cumartesi

ÇOCUK CEZAEVİNDE TİYATRO OYUNU

15 Mart 2022, Salı 06:03

     


Yeni Şakran’da bulunan İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda, Ali Soner Günüç’ün yönetmenliğini yaptığı ‘İşler Karıştı’ isimli vodvil türündeki tiyatro oyununu sahneleyen suça sürüklenmiş çocuklar yetenekleriyle göz kamaştırdı.

Cumhuriyet Savcısı Metin Tokel, Cumhuriyet Savcısı Cihan Yıldız, Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Müdürü Ebru Yılmaz ve Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Kurum Müdürleri’nin de izlediği oyun tam not aldı. Tiyatro oyununda rol alan çocukların ailelerinin de galaya çağrılarak çocuklarını sahnede izleme fırsatı bulmaları duygusal anların yaşanmasına neden olurken, bir yandan da ceza infaz kurumlarında yapılan iyileştirme çalışmalarında aile ile çocuk bağlarının güçlendirilmesinin önemine de vurgu yapıldı.

Tiyatro gösteriminin sonunda eğitim iyileştirme faaliyetlerine özverili katkılarından dolayı kurs eğitmenlerine teşekkür belgesi verilirken; tiyatroda görev alan çocuklara hediyeleri misafirler tarafından verildi. Oyun sonunda söz alan Kurum Müdürü Vural Temür konuşmasında, çocukların ve kurs öğretmenlerinin oyunculukta ortaya koydukları performansın gurur verici olduğunu; bu güzel başarıların hem yollarını aydınlattığını, hem de ne kadar doğru bir iş yaptıklarını gösterdiklerini söyledi. Temür konuşmasında son olarak oyuncuların yetişmesinde, oyunun ortaya çıkmasında, sabrı ve üretkenliğinden dolayı tiyatro eğitmeni Ali Soner Günüç’le beraber emeği geçen herkese teşekkür ederken, kurum personeli ve çocukları da kutladı.

(SERKAN SELİNGİL) 







 
Son Eklenen Haberler