Küresel Yazarlık Konferansı’na katıldılar
16 Mayıs 2024, Perşembe 06:01| Tweet |
Aliağalı öğretmenler Funda Kurtkaya ve Sümeyye Şahin Erol, Bakü'de gerçekleştirilen "Küresel Yazarlık Projesi: Farklılıklar Arasında Birleşme" temalı konferansa katıldı.
Aliağa Mehmet Saka İlkokulu'ndan Müdür Yardımcısı Funda Kurtkaya ve 1/B Sınıfı Öğretmeni Sümeyye Şahin Erol, 5 Mayıs’ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen "Küresel Yazarlık Projesi: Farklılıklar Arasında Birleşme" temalı konferansa katıldı. Dünya genelinden eğitimcilerin ve akademisyenlerin ortak bir kitap yazma sürecine adım attığı bu önemli projede, Kurtkaya Gürcistan'dan, Erol ise Hindistan'dan bir eğitimciyle birlikte çalıştı. İşbirliğiyle kitapların taslakları tamamlandıktan sonra; Türkiye, Gürcistan, Hindistan, Kuveyt, Sri Lanka, Pakistan, Romanya ve Azerbaycan'dan katılımcılar Bakü'de bir araya geldi.
Yazarlar eserlerini geliştirmek için planlar yaptı
Üç oturum halinde düzenlenen konferansta, yazarlar deneyimlerini paylaştı ve eserlerini geliştirmek için planlar yaptı. Bir yıl süresince devam edecek çalışmalarla tamamlanacak kitaplar, tamamlandığında online olarak tüm dünya tarafından okunabilecek. Küresel Yazarlık Projesi, farklı coğrafyalardan ve kültürlerden gelen eğitimcileri bir araya getirerek, kolektif yaratıcılığın gücünü sergiliyor. Bu projede yazarlar, zengin ve çeşitli bir eser ortaya koymak için birlikte çalışıyorlar. Bakü konferansı, projenin ilk yüz yüze buluşması oldu ve bu buluşma, projenin başarısını kutlamak ve gelecekteki iş birliklerine zemin hazırlamak için önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Ortak bir dil oluşturma hedefi
Projenin asıl hedefi sadece bir kitap yayımlamak değil, aynı zamanda farklılıkların uyum içinde birleştiği ve ortak bir dilin oluşturulduğu bir platform sunmak. Kurtkaya, Erol ve diğer katılımcılar, bu anlamlı hedefe ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. Funda Kurtkaya ve Sümeyye Şahin Erol'un bu önemli projede yer alması, İzmir ve Türkiye için gurur kaynağı oldu. Küresel Yazarlık Projesinde, farklılıkların birleştiği ve yaratıcılığın öne çıktığı bir ortamda, kültürel ve entelektüel bir zenginlik sunarak, edebi iş birliği ve kültürel alışverişin önemini vurgulandı.
(DERYA SÜNER)

Foça, Torbalı, Kemalpaşa, Bornova, Karabağlar ve Güzelbahçe ilçelerinde

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya koyulan Harezmi Eğitim

Aliağa Belediyesi, 2025 yılı Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerinin ikinci taksit

Aliağa Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Toplantısı bu akşam yapılacak. Toplantıda

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 4. hafta maçında Aliağa Petkimspor, yarın deplasmanda

Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 11. hafta mücadelesinde Aliağaspor FK deplasmanda

İzmir, büyük bir şehir olmanın avantajlarını ve dezavantajlarını bir arada

İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa’nın Yeni Şakran

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle katıldığı törende

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ocak ayında yeni tarifelerin

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, kentte üç noktada

Aliağa’da, Avcı Ramadan Parkı bölgesinde yoğun yağmurlar sonrası yaşanan

FIBA Avrupa Kupası C Grubu 3. hafta maçında Aliağa Petkimspor, sahasında Romanya'nın

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın “Ulaşım”

İzmir'de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin üzerinden 5 yıl geçti.

CS GO hile kullanımı, oyun dünyasında oldukça tartışmalı bir konu olarak

Mekanların aydınlatılması, yaşam alanınızın estetik ve fonksiyonel kalitesini belirlemede

CHP Aliağa İlçe Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında,

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 102’nci

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Sındırgı’daki deprem fırtınasının doğal bir rahatlama

Aliağa, Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla

Eğitim-İş İzmir 7 Nolu Şube, Aliağa’da, işyeri temsilcilerine yönelik eğitim

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro

Elçin Biçer, On Air Music Co. etiketiyle yayımlanan ilk teklisi “İyileşmedim”





















