131019098
19 Mart 2024, Salı

ŞEKERPARE MÜZİKALİ SAHNELENDİ

16 Temmuz 2021, Cuma 06:51

     


Uzun süren pandemi kısıtlamaları sonrasında Aliağa’da perde ‘Şekerpare’ Müzikali ile açıldı.

Türk Sinemasının klasikleri arasında yer alan ‘Şekerpare’ filmi müzikal olarak Aliağa Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Yavuz Tuğrul’un kaleme aldığı ve Engin Alkan tarafından tiyatroya uyarlanan oyunun yönetmenliğini Gülder Pınar yaptı. Aliağa Belediyesi Ulaş Bayam Açıkhava Tiyatrosu’nda pandemi kuralları çerçevesinde sahnelenen müzikalde oyuncular, dansları ve muhteşem oyunculuk performanslarıyla beğeni topladı. İki perdelik komedi türündeki oyunu Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tiyatroseverlerle birlikte izledi. Kahkaha dolu anların yaşandığı oyunda izleyenler unutulmaz bir gece yaşadı.

Oyunculardan Acar’a teşekkür plaketi

Oyun sonunda ayakta alkışlanan oyuncular, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı sahneye davet ederek sanata verdiği desteklerden ötürü plaket takdiminde bulundu. Aliağa’nın sanatına, kültürüne maddi manevi her şeyini koyarak Aliağa Şehir Tiyatrosu’nu kuran oyuncuların en büyük alkışı hak ettiğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa olarak bir ALBET’imiz vardı şimdi Aliağa Şehir Tiyatromuz var. Aliağamızın kültür ve sanat şehri olacağına inancım tam. İnancımın ana sebebi çok güvendiğim Aliağa halkıdır. Sanata destek olarak Aliağa’yı sadece sanayi değil kültür ve sanat şehri olarak da anacağız” dedi.

Pınar: “Değerli müzikali Aliağa’ya kazandırdığımız için çok mutluyuz”

Şekerpare Müzikali’nin danslarından dekoruna, şarkılarından bestelerine kadar itinayla çalıştıkları bir oyun olduğunu belirten oyuncu yönetmen Gülder Pınar, “Aliağa Şehir Tiyatrosu’nun kurulma aşamasında çok büyük emeği olan Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’ın yanımızda olması bizleri çok mutlu etti. Değerli Aliağa seyircisi ve İstanbul’dan yine çok değerli yönetmenler aramızdaydı. Aliağa Şehir Tiyatrosu olarak bu değerli müzikali Aliağa’ya kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler