131019098
26 Nisan 2024, Cuma

BİLİM ŞENLİĞİ KAPILARINI AÇTI

17 Eylül 2021, Cuma 06:51

     


Aliağa Bilim Şenliği, ‘Sanayinin Kalbinde Bilim’ sloganıyla başladı. Avcı Ramadan Çocuk Rekreasyon Alanı’nda yapılan açılış törenine ilçe protokolü katılım gösterdi.

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Aliağa Bilim Şenliği; Sanayinin Kalbinde Bilim” adlı projesi, ülke genelinde 2020 yılında kabul edilen 54 projeden biri olmuştu. Pandemi nedeniyle 2 kez ertelenen projenin açılış töreni Avcı Ramadan Rekreasyon alanında gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Aliağa Garnizon Komutanı Faruk Altun, Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Erdoğan Akyüz, siyasi partilerin ilçe temsilcileri, oda başkanları, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Açılış töreni saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz kürsüye davet edildi.

Akyüz, “Binlerce öğrencimizi bilimle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Akyüz konuşmasında, “Bugün burada, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı kapsamında 3 gün boyunca sürecek, “Sanayinin Kalbinde Bilim” adlı Şenliğimizin açılışı için toplanmış bulunmaktayız. 4007 - Bilim Şenlikleri Destekleme Programı; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim - teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır. Bu amaçlar doğrultusunda Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 2019 yılında yazılan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başvurusu, Türkiye çapında kabul edilen 54 proje arasından biri olmuştur. Pandemi şartları nedeniyle 2020 yılında ertelenen Bilim Şenliğini, kıymetli öğrencilerimiz ve değerli Aliağalılarla buluşturmanın heyecanını taşıyoruz. 2023 Eğitim Vizyonu Hedefleri doğrultusunda; ülkemizin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyenlerin gerçekleştireceği söyleşi ve atölye çalışmaları, yine İzmir’in farklı yerlerinden gelen öğretmenlerin yapacağı etkinlik ve atölyeler, sergi ve gösterilerle geçecek bu üç günde, binlerce öğrencimizi bilimle buluşturmanın da mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. TÜBİTAK 4007, Aliağa Sanayinin Kalbinde Bilim Şenliğinin gerçekleşmesinde Himayelerini bizlerden esirgemeyen Aliağa Kaymakamımız Sayın Ömer Karaman’a, Şenlik alanının hazırlanması ve daha birçok konuda desteğini esirgemeyen Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a ve projenin yazım aşamasından bugün burada çocuklarla bilimi buluşturmak için gelmiş atölye liderlerine kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”dedi.

Karaman, “Aliağa’da birinci önceliğimiz eğitim olmalı”

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Akyüz’ün ardından Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman kürsüye davet edildi. Karaman konuşmasında, “İnandığını yapmak isteyen birinin başaramayacağı bir şey yoktur. Bu tür projelerin başlangıcı her zaman inanmakla olmuştur. Bu ve buna benzer projelerin başlangıcı son yıllarda ülkemizde yaygınlaşmaktadır. Genç nüfusuyla beraber ülkemizde genç dimağların hayalleriyle başlayan bu projeler ülke satına adım adım yayılıyor. Teknoloji ve bilimle ilgili bu tür projelerin bu aşamaya gelmesi ülkemiz için çok olumlu bir durumdur. Bu tür projelerin herkese dokunan bir aşamaya gelmesi de bizi ayrıca mutlu ediyor. Bu anlamda bu şenliklerin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bunun yanında bu tarz etkinlerin yapıldığı Aliağamızı eğitim ve öğretimde İzmir’in en gözde ilçesi yapma yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesileyle de okullarımızın standartlarını yükseltme adına çok hummalı bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki günlerde ilçemizde lise ve derslik sayısını arttırıyoruz. Yeni yatırımlar ve yeni temeller atacağız. Bu kapsamda en temel çalışmalarımızdan biri de fen lisesi ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmadır. Bu konu üzerinde çok ağırlıklı bir şekilde duruyoruz. Ankara’daki bakanlığımıza kadar bu işi takip ediyoruz. Bir de diyoruz ki sanayi ile eğitim artık iç içe olmalı. Aliağa’da birinci önceliğimiz eğitim olmalı.” İfadelerini kullandı.

Kaymakam Karaman konuşmasının sonunda maske, mesafe ve hijyene her alanda dikkat edildiği gibi okullarda da dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Kaymakam Ömer Karaman’ın konuşmasından sonra projenin hazırlanmasında emeği geçen ortaklara plaket takdim edildi. Daha sonra açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Ardından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi halkoyunları gösterisinde bulundu. Ardından ilçe protokolü öğrencilerin stantlarını gezdi. Öğrencilerle sohbet edip projeleri hakkında bilgi aldı.

(ESİN ÇETİN) 







 
Son Eklenen Haberler