131019098
28 Mart 2024, Perşembe

SERİNİN SON ESERİ OKUYUCUYLA BULUŞTU

17 Aralık 2021, Cuma 06:01

     


Myrina ve Gryneion serisinin 4’üncü ve son eseri, Aliağa Belediyesi’nin ‘Oku, Okut’ kampanyası kapsamında okuyucuyla buluştu.

Tarihseverler, Türkiye’nin en önemli müzelerinden Bergama Müzesinde bulunan Myrina heykelciklerini kamuoyuna tanıtan ‘Myrina ve Gryneion-4 Bergama Müzesindeki Myrina Terracotta Figürinleri’ kitabını Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden ücretsiz olarak edinebiliyor. Aliağa Kent Kitaplığı’nın 16.Yayını olan eser 280 sayfadan oluşuyor. Murat Çekilmez, Pınar Taşpınar ve Merve Arinç editörlüğünde yayınlanan eserde Bergama Müzesinde bulunan Myrina- Gryneion terrakotta eserlerine yer veriliyor. Bergama Müzesi’ndeki Myrina eserlerinin açıklamalı görselleri, heykeller ve sikkeler de ilk kez yayınlanıyor.

Online erişime de açıldı

Dağıtımına başlanan Myrina- Gryneion 4. Cilt kitabı, Aliağa Belediyesi’nin resmi internet sayfası üzerinden de erişime açıldı. Arkeoloji ve tarih meraklıları kitabın tam dijital versiyonunu https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-kent-kitapligi linki üzerinden online olarak görüntüleyip mobil cihazlarına dijital olarak indirebiliyor.

(DERYA SÜNER) 







 
Son Eklenen Haberler